Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία για την στρατιωτική υποστήριξη του Ισραήλ κατά την επίθεση στις 13 Απριλίου

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης – ο επίλεκτος στρατός του καθεστώτος της Τεχεράνης – έχει προειδοποιήσει τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι θα «λογοδοτήσουν» για τη φερόμενη υπεράσπιση του Ισραήλ με αεροπλάνα κατά την επίθεση του Ιράν με εκατοντάδες πυραύλους και drones στις 13 Απριλίου.

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία δεν πρέπει να πιστεύουν ότι ανέπτυξαν αεροπλάνα εκείνη τη νύχτα και αυτό είναι το τέλος του θέματος. Ναι, αυτή η νύχτα πέρασε, αλλά θα λογοδοτήσουν την κατάλληλη στιγμή“, δήλωσε ο διοικητής της Δύναμης Quds – ο ξένος βραχίονας των Φρουρών της Επανάστασης – Esmail Qaani, ανέφερε την Πέμπτη ο ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός Press TV.

«Όλοι οι εγκληματίες πρέπει να ξέρουν ότι οι ενέργειες και τα μέτρα τους έχουν καταγραφεί», είπε ο διοικητής της δύναμης Quds την Τετάρτη κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για έναν από τους αξιωματικούς των Φρουρών της Επανάστασης που σκοτώθηκαν στην επίθεση την 1η Απριλίου στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που αποδίδεται στο Ισραήλ. .

Ο Qaani είπε ότι «όλη η συμμαχία του ΝΑΤΟ» και οι ΗΠΑ υπερασπίστηκαν το Ισραήλ κατά την επίθεση της 13ης Απριλίου, την πρώτη άμεση επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και η οποία, παρά τη θεαματική φύση της, δεν προκάλεσε ζημιές.

«Μεταξύ επτά και οκτώ ναυτικών ομάδων έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα για να αποτρέψουν την επιχείρηση», είπε ο Ιρανός διοικητής, προσθέτοντας ότι οι σύμμαχοι του Ισραήλ ανέπτυξαν 200 μαχητικά αεροσκάφη για να αντιμετωπίσουν ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η επίθεση στην Τεχεράνη ήταν μια απάντηση στην επίθεση στο προξενείο κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ των οποίων τρεις στρατηγοί, και την οποία το Ιράν απέδωσε στο Ισραήλ.

Λίγες μέρες αργότερα, στο Ισραήλ ενοχοποιήθηκε για την επίθεση με drone και πυραύλων που δεν προκάλεσε ζημιές, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στην κεντρική ιρανική επαρχία Ισφαχάν, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της χώρας, το Natanz, καθώς και η αεροπορική βάση Shekari. 

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More