Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανία: Η ακροδεξιά Vox ανακοινώνει ότι δεν θα μπλοκάρει την εκλογή Φεϊχό, αν πετύχει την υποστήριξη «πέντε ή έξι» σοσιαλιστών βουλευτών

Όσο περνούν οι μέρες, ένα ένα τα κόμματα δηλώνουν δημόσια την πρόθεση τους για το αν θα στηρίξουν τον Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) ή τον Πέδρο Σάντσεθ του Σοσιαλιστικού κόμματος ( PSOE) στην εκλογή τους από την Βουλή που πιθανότατα θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου.

Το ακροδεξιό κόμμα Vox που είδε να μειώνονται οι δυνάμεις του και να χάνει 19 έδρες στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ανακοίνωσε πριν λίγο, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Iván Espinosa de los Monteros, ότι δεν θα μπλοκάρει την εκλογή του Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό, αν εκείνος πετύχει μερική υποστήριξη από το PSOE.

«Αν ο κ. Φεϊχό βρει πέντε ή έξι καλά στελέχη του PSOE που συνήθως αναφέρει και καταφέρει να τους πείσει να τον ψηφίσουν για να αποφευχθεί μια κυβέρνηση εθνικής καταστροφής, το Vox δεν θα ήταν εμπόδιο», είπε χαρακτηριστικά. 

Η φράση του αυτή αφορά σε προεκλογικές δηλώσεις του Φεϊχό, ο οποίος απευθυνόταν σε βαρόνους του PSOE που τα τελευταία χρόνια ασκούσαν κριτική στον Σάντσεθ για μετεκλογική στήριξη του, μέσω της αποχής.

Η εκπρόσωπος του PP, Κούκα Γαμάρρα, θεωρεί «ενδιαφέρουσα» τη στάση του ακροδεξιού κόμματος, αλλά απέκλεισε μεμονωμένες διαπραγματεύσεις με τους Σοσιαλιστές. «Δεν γίνονται συνομιλίες με μεμονωμένους βουλευτές», είπε. 

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More