Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 12 Δεκεμβρίου η δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη – Όλες οι αντιδράσεις

Την έντονη αντίδραση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, προκάλεσε η ανακοίνωση του 5ου Τμήματος  του Αρείου Πάγου ότι η υπόθεση θα δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και το κατ’ έφεση Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια απόφαση που δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα.

Ικανοποίηση της οικογένειας Βαλυράκη

«Πλησιάζει η ώρα της κρίσης και της αλήθειας. Στη δίκη θα αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας του αγαπημένου μας Σήφη. Οι απειλές, οι εκφοβισμοί, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί δε μας λύγισαν. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της οικογένειάς του“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κούγια

«Θέλω να δηλώσω ότι αμέσως μόλις κοινοποιηθούν στους εντολείς μου οι κλήσεις για να παραστούν ως κατηγορούμενοι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και σε ημερομηνία που μάλιστα ήταν μέχρι την Κυριακή άγνωστη σ’ αυτούς, στις 12 Δεκεμβρίου 2023, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, θα προσφύγω κατά αυτής της προκλητικά παράνομης αποφάσεως, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο δικαστικό σκάνδαλο και εγκαθιδρύει υποψία μεροληψίας στους δύο εντολείς μου, οι οποίοι αφού αρχικά άδικα εντελώς προσωρινά κρατήθηκαν, με μία επίσης εντελώς αναιτιολόγητη και σκανδαλώδη απόφαση του ανακριτού Χαλκίδος, είναι πλέον ελεύθεροι, με επακολουθήσασα απόφαση της Δικαιοσύνης, και από τότε ζουν μέσα στην αγωνία μιας δίκαιης κρίσεως της Δικαιοσύνης, ώστε να λάβει τέλος αυτή η απερίγραπτη ψυχική τους δοκιμασία, για μία πράξη που ουδέποτε ετέλεσαν, και της οποίας το μοναδικό αποδεικτικό μέσο είναι η μαρτυρία ενός εντελώς αναξιόπιστου προσώπου και μία πραγματογνωμοσύνη μιας εντελώς αναξιόπιστης ιατροδικαστού»

Μ. Φωτάκης: «Η δικαιοσύνη έκρινε η δίκη για τη δολοφονία να γίνει στην Αθήνα και πρόκειται για απόφαση που δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο συνήγορος της οικογένειας του αείμνηστου πολιτικού, Μανώλης Φωτάκης, αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου,  υπογραμμίζοντας, ότι είναι μία απόφαση η οποία ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις του Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Χαλκίδας και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ευβοίας, με το σκεπτικό ότι «συντρέχουν λόγοι δημοσίας τάξεως ούτως ώστε να δικαστεί η σοβαρότατη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο, η υπόθεση να δικαστεί από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήριο Αθηνών και το κατ’ έφεση Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Αυτό έκρινε η Δικαιοσύνη, μια απόφαση που δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα».

Η δήλωση του κ. Φωτάκη στην ΕΡΤ Χανίων

«Εξεδόθη μία απόφαση από το 5ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο , αφού έλαβε υπόψη του τις απόψεις του Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Χαλκίδας και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ευβοίας, έγινε κανονισμός αρμοδιότητας και αποφάσισε ότι -και σύμφωνα με την εισήγηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- συντρέχουν λόγοι δημοσίας τάξεως ούτως ώστε να δικαστεί η σοβαρότατη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο, η υπόθεση να δικαστεί από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήριο Αθηνών και το κατ’ έφεση Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Αυτό έκρινε η Δικαιοσύνη, μια απόφαση που δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More