Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Κατάσχεση 850 κιλών κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Βενετίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η κατάσχεση 850 κιλών κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο με προέλευση από τη Νότια Αμερική στα ανοικτά της Βενετίας προκαλεί εντύπωση στα Ιταλικά ΜΜΕ.

Το φορτίο, μοιρασμένο σε 750 δέματα, έχει εκτιμώμενη συνολική αξία 750 εκ. ευρώ και φαίνεται να κατασχέθηκε σε δύο φάσεις, την πρώτη την Τρίτη, από την Ομάδα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ιταλίας, όμως η είδηση δόθηκε μόνο χθες. Μάλιστα, η ίδια η πρωθυπουργός Giorgia Meloni και ο υπουργός Οικ. Giancarlo Giorgetti εξέφρασαν τα συγχαρητήρια της κυβέρνησης προς την ομάδα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Να σημειώσω πως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Συμφωνά με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα στους αεραγωγούς που συνδέουν τα διάφορα μέρη του πλοίου, ενώ οι Αρχές προέβησαν και σε επιθεώρηση του εξωτερικού κύτους του σκάφους με δύτες. Επίσης γνωρίζουμε πως την πρώτη κατάσχεση περίπου μισού τόνου κοκαΐνης ακολούθησε εντοπισμός άλλων 350 κιλών ναρκωτικών.

Η εν λόγω επιχείρηση είναι η δεύτερη τέτοιας κλίμακας σε διάστημα λίγων ημερών, με την πρώτη την Δευτέρα 17 Απρ, όταν στα ανοιχτά της Κατάνης στη Σικελία κατασχέθηκαν εβδομήντα δέματα με δύο τόνους κοκαΐνης, συνολικής αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More