Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καβάλα: Η Θάσος αποκτά ένα από νέα σκάφη του Λιμενικού με υγειονομικό εξοπλισμό

Στην προμήθεια 11 νέων περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό, μέσο χρηματοδότησης ύψους 6,6 εκατ. Ευρώ, που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων 2021-2027, προχωρά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το ένα από αυτά τα νέα σκάφη θα διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές Θάσου. 

Η προμήθεια των σκαφών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης, με το πρώτο να παραδίδεται εντός τεσσάρων μηνών από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης και τα υπόλοιπα ένα σκάφος ανά δύο μήνες.

Τα δέκα υπόλοιπα σκάφη θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές Ψαρών, Άγιου Ευστράτιου, Φούρνων, Κέας, Λειψών, Κάσου, Βόρειας Εύβοιας, Χώρας Σφακίων, Ιεράπετρας και Ζακύνθου.

Ως προς τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά θα διαθέτουν σύγχρονο μηχανολογικό, ναυτιλιακό εξοπλισμό, ενώ θα περιλαμβάνουν και ειδικό διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Αυτός ο εξοπλισμός θα δίνει τη δυνατότητα στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή να προσφέρει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες στην κοινωνία και να αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.

«Η διάθεση ενός σκάφους αυτών των προδιαγραφών και αυτού του ρόλου στην Λιμενική Αρχή της Θάσου θα αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της, αφού θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ασφαλέστερες και ταχύτερες διακομιδές ασθενών προς την ηπειρωτική χώρα» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More