Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και νέα «Όχι» στα αιολικά της Ηπείρου

Όλο και περισσότερες αντιδράσεις διατυπώνονται στην Ηπειρωτική κοινωνία και τα ορεινές περιοχές, με αφορμή τα αιολικά πάρκα. Μια ακόμη παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ήπειρο, τάσσεται κατηγορηματικά κατά των συγκεκριμένων… επενδύσεων, όπως αναφέρει.

Η Αριστερή Παρέμβαση θέτει εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις, προτείνοντας ευθέως να ανακοπεί το… κύμα που μπορεί να υποβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα να «διώξει» τον κόσμο από τα χωριά του. Μάλιστα, χαρακτηρίζει φαραωνικά τα συγκεκριμένα έργα, υποστηρίζοντας πως η κλιματική αλλαγή, ήδη εξελίσσεται σε κλιματική κρίση, με καταστροφικές τοπικές, υπερτοπικές και παγκόσμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Αμφισβητεί ότι θα έχει όφελος οιαδήποτε τοπική κοινωνία, αλλά και για τις θέσεις εργασίας που οι επιχειρηματίες επιμένουν ότι θα υπάρξουν.

«Οι φυσικές ομορφιές στην περιοχή μας αποτελούν κοινή κληρονομιά σε όλους μας από τη φύση και δεν μπορούμε να βάζουμε σε συζήτηση ένα μέλλον όπου θα διαβάζουμε ταμπέλες των κατασκευαστικών εταιρειών. Αυτού του είδους οι επενδύσεις δε θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας. Αντίθετα, θα επιτείνουν το πρόβλημα της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος», καταλήγει.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More