Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς στην Κέρκυρα – Επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα της Κέρκυρας, καθώς τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής επιχειρούν κάνοντας συνεχώς ρίψεις, από το πρώτο φως της ημέρας.

Για εμπρησμό κάνει λόγο, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας. Ο ίδιος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο, πήγε σε όλες τις επίμαχες περιοχές και διατύπωσε την εκτίμηση του εμπρησμού.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύθηκαν με οχήματα και άνδρες που έφτασαν τα μεσάνυχτα από την Ήπειρο, η Πολιτική Προστασία, κάτοικοι και εθελοντές, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να μην καεί ούτε ένα σπίτι.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL. Η φωτιά εκτιμάται πως έκαψε, μέχρι στιγμής, 20.000στρέματα, ενώ σήμερα η εικόνα στην περιοχή είναι καλύτερη.

Στις Σινιές, οι φλόγες έφτασαν χτες το βράδι στις αυλές των πολυτελών εξοχικών κατοικιών. Τα τρία μέτωπα μαίνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού και νότια της Περίθειας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν μπήκαν σε κάποιο οικισμό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

Απεγκλωβισμός από την θάλασσα

Κατά την διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πλωτά 7 ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας κόσμου, 2 ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας κόσμου και 1 Ρκ, ενώ απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άτομα από 1 πλωτό και 2 λάντζες και κατευθύνονται προς το Λιμάνι της Κέρκυρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More