Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καναδάς: Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Νέα Σκωτία

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις αγνοούμενους στη Νέα Σκωτία, μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν το Σάββατο περιοχές της καναδικής επαρχίας. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός 52χρονος αγνοούμενος, του οποίου το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί πλημμυρισμένο, ενώ το δεύτερο θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους οικείους των δύο ανθρώπων που χάθηκαν στις πλημμύρες», είπε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Νέας Σκωτίας, Τιμ Χιούστον, διευκρινίζοντας ότι ο δεύτερος νεκρός είναι ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων που αναζητούσαν οι αρχές στην περιοχή του Χάλιφαξ.

Λόγω της καταιγίδας που ξεκίνησε την Παρασκευή, ορισμένες περιοχές δέχθηκαν τόση βροχή όση πέφτει συνήθως σε διάστημα τριών μηνών, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν πλημμύρισαν δρόμους και κτήρια, κατέστρεψαν γέφυρες και μια σιδηροδρομική γραμμή στο Χάλιφαξ, το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά.

Ο καναδικός οργανισμός σιδηροδρόμων (CN) έχει αποκαταστήσει μεγάλο μέρος των υποδομών που επλήγησαν, αλλά ορισμένες εργασίες θα καθυστερήσουν έως ότου υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων σε κάποια σημεία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του CN Σκοτ Μπράουν.

Ο οργανισμός λιμένα Χάλιφαξ καταβάλλει προσπάθειες για τη διαχείριση των αποθηκευμένων φορτίων. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Λέιν Φέργκιουσον είπε ότι το 60% των φορτίων διακινούνται σιδηροδρομικώς από το λιμάνι του Χάλιφαξ, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων που κατασκευάζονται στην Ευρώπη ή στη νοτιοανατολική Ασία και προορίζονται για μεγάλα αστικά κέντρα στον ανατολικό Καναδά και στις μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More