Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Κανονιές” ανατροπής και Χριστούγεννα στην κορυφή!

 

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο από την Γουέστ Χαμ για την Boxing Day της Premier League, όμως στην επανάληψη έφερε “τούμπα” το σκορ (3:1), πήρε μία σπουδαία νίκη και έδειξε, υπό το βλέμμα του Αρσέν Βενγκέρ, ότι όποιος θέλει να πάρει πρωτάθλημα, πρέπει να περάσει από πάνω της. 40 βαθμοί πλέον για την Άρσεναλ, με τα “σφυριά” να παραμένουν στους 14 και στη 16η θέση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και σκόραρε μόλις στο 4′ με τον Σάκα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, για οφσάιντ του Ενκέτια, στην αρχή της φάσης. Οι “κανονιέρηδες” συνέχισαν να πιέζουν και απείλησαν εκ νέου με τον Έντεγκαρντ, τον οποίο σταμάτησε ο Φαμπιάνσκι. Η Γουέστ Χαμ άρχισε να γίνεται απειλητική, παρόλο που δεν είχε αρκετή κατοχή μπάλας στα πόδια της, με τον Πακετά να απειλεί από πλάγια θέση στο 15′. Στο 24′ οι φιλοξενούμενοι πήραν πέναλτι. Ο Μπάουεν μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έφερε εξαιρετικά την μπάλα μπροστά του και ο Σαλίμπα με αργοπορημένο τάκλιν τον ανέτρεψε. Ο Μπενράχμα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 0:1. Η Άρσεναλ συνέχισε να έχει τον έλεγχο παρόλο που βρισκόταν πίσω στο σκορ, όμως δυσκολευόταν να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Όλιβερ έδωσε αρχικά πέναλτι στην Άρσεναλ, όμως μέσω VAR το πήρε πίσω, καθώς η μπάλα είχε βρει στο κεφάλι του Κρέσγουελ και όχι στο χέρι.

3 – Bukayo Saka (2020, 2021 & 2022) is the first Arsenal player to score in three successive Boxing Day matches since Thierry Henry (2002, 2003 & 2004). Cheer. pic.twitter.com/ar920YAGgu

— OptaJoe (@OptaJoe) December 26, 2022

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με τον Πάρτεϊ να πιάνει δυνατό σουτ και τον Φαμπιάνσκι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ στο 48′. Η Άρσεναλ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 53′, με τον Έντεγκαρντ να σουτάρει εκτός περιοχής, την μπάλα να στρώνεται στον Σάκα, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 1:1. Μέσα σε έξι λεπτά η ομάδα του Αρτέτα έφερε τούμπα το παιχνίδι, με τον Μαρτινέλι να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή και να εκτελεί στην κλειστή γωνία του Φαμπιάνσκι, που είχε κακή αντίδραση στη φάση. Η ομάδα του Αρτέτα συνέχισε να έχει τον έλεγχο, οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν μακρινά σουτ τα οποία δεν απείλησαν τον Ράμσντεϊλ και η Άρσεναλ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Ενκέτια υποδέχθηκε στην περιοχή την κάθετη του Έντεγκαρντ, γύρισε πάνω στο κορμί του Ντόουσον και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Φαμπιάνσκι από πλάγια θέση στο 69′ για το 3:1. Νέα απειλή στο 81′ με τον αρχηγό της για την Άρσεναλ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, με τους γηπεδούχους να απομακρύνονται στο +8 από την Μάντσεστερ Σίτι, με παιχνίδι περισσότερο.

ΓΚΟΛ: 53′ Σάκα, 59′ Μαρτινέλι, 69′ Ενκέτια / 27′ Μπενράχμα (πεν.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: / 8΄Μπάουεν, 44′ Τσουφάλ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 
ΔΟΚΑΡΙ: 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Ο Ενκέτια σε κάθε παιχνίδι, που ξεκινά βασικός με τη φανέλα της Άρσεναλ σκοράρει, όπως έκανε και σήμερα. Ο Σάκα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ, που σκοράρει σε τρεις συνεχόμενες Boxing Day (2020, 2021, 2022) μετά τον Τιερί Ανρί (2002, 2003, 2004).

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (72′ Ζιντσένκο), Έντεγκαρντ, Πάρτεϊ (90+4′ Ελνένι), Τσάκα, Μαρτινέλι (88′ Βιέιρα), Σάκα, Ενκέτια.

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Κέρερ, Ντόουσον, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ (78′ Φορνάλς), Μπάουεν, Πακετά, Μπενράχμα, Αντόνιο (87′ Μουμπάμα).//

Ο Αρσέν Βενγκέρ για πρώτη φορά από το 2018, όταν και αποχώρησε από την Άρσεναλ, βρέθηκε στο Emirates για να δει αγώνα των “κανονιέρηδων”. UK NEWS PHOTO

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More