Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΘΒΕ: «Θέατρο Ξανά» μετά την 24ωρη απεργία-Το μήνυμα του Αστέρη Πελτέκη

Ηθοποιοί και θεατές επιστρέφουν αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μετά τη σημερινή (17/2) 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος- Ακροάματος οι παραγωγές του ΚΘΒΕ συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο Φεβρουάριος συνεχίζεται στο ΚΘΒΕ με δυο νέες πρεμιέρες. To βαθιά πολιτικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ’ εσάς που με ακούτε», σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη «ανεβαίνει» από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 21.00 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών ενώ από τις 23 Φεβρουαρίου έρχεται στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών η καινούργια κωμωδία του Ανδρέα Στάικου, σε πρωτότυπη μουσική Νίκου Ξυδάκη, «ΕΡΜΙΟΝΗ – Γλειφιτζουρίζειν εστί φιλοσοφείν» που αποτελεί μια παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου «Σπίτι της».

Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσέλευση των θεατών στις παραστάσεις του ΚΘΒΕ που το τελευταίο διάστημα έχουν κερδίσει την προτίμηση των θεατών:

-«Ερωτόκριτος». Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη. Δραματουργική επεξεργασία- Διασκευή: Ευθύμης Θέου. Στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, έως 26 Φεβρουαρίου. Με αφορμή την παράσταση παρουσιάζεται στο φουαγιέ του θεάτρου μικρή έκθεση κοστουμιών.
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/erotokritos-1/

-«H Tριλογία του Παραθερισμού». Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης. Στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.
Προπώληση:https://www.viva.gr/tickets/theater/trilogia-tou-paratherismou/

-«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου. Σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη. Για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών. Κρατήσεις: 2315200012 & 2315200011.

-«Πράγα» του Javier de Dios (Χαβιέρ δε Διός). Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Θέμης Θεοχάρογλου. Στο Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/praga/

Το ΚΘΒΕ έχει στραμμένο το βλέμμα του και στις εξελίξεις των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι σύντομα θα λήξει το θέμα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσον αφορά στο Π.Δ. που προκάλεσε τις αντιδράσεις των ανθρώπων του πολιτισμού. Αυτήν την στιγμή παραμένει υπό κατάληψη το Βασιλικό θέατρο από τους σπουδαστές δραματικών σχολών.

«Νομίζω ότι, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οδηγούμαστε ως προς την καλύτερη επίλυση όλων των θεμάτων των οποίων άπτονται οι τρέχουσες κινητοποιήσεις και οι τρέχουσες αντιδράσεις από τον χώρο των καλλιτεχνών. Με την αισιοδοξία ότι οι συζητήσεις θα καρποφορήσουν σύντομα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και πάλι τις δυο πολύ πετυχημένες παραγωγές του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό θέατρο, το έργο του Γιώργου Καπουζτίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» και το παιδικό μιούζικαλ «Γκάρης», βασισμένο στο βιβλίο της Τασούλας Επτακοίλη και σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. Θέλω, για ακόμη μιa αφορά, να ευχαριστήσω το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο που στηρίζei το θεσμό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την αθρόα προσέλευσή του σε όλες τις σκηνές μας», τονίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Αστέρης Πελτέκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More