Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινέζοι επιστήμονες ανέπτυξαν μια εμφυτεύσιμη μπαταρία που βοηθά στην εξόντωση όγκων

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Science Advances” περιγράφει την μπαταρία, η οποία όταν χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με την οργανική ένωση τιραπαζαμίνη, μείωσε το μέγεθος του όγκου 90% κατά μέσο όρο σε διάστημα δύο εβδομάδων και εξάλειψε όγκους σε τέσσερα στα πέντε ποντίκια, αναφέρει το China International Radio.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Fudan σχεδίασε μια εμφυτεύσιμη συσκευή που μπορεί να σχηματίσει έναν κύκλο αυτοεκφόρτισης για να καταναλώνει σταθερά οξυγόνο σε όγκους ποντικών, ρυθμίζοντας έτσι την περιεκτικότητα σε οξυγόνο του όγκου και τα επίπεδα οξύτητας.

Η μελέτη έδειξε ότι η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικός ρυθμιστής του μικροπεριβάλλοντος του όγκου για αντικαρκινική θεραπεία, δήλωσε ο Zhang Fan, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Fudan και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ανέφερε το Tanjug.

Επιπλέον, δεν αναφέρθηκαν παθολογικές αλλαγές στο σωματικό βάρος, στο δέρμα και στα κύρια όργανα των ποντικών κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ο καθηγητής Xia Yongyao επεσήμανε ότι η εργασία αντιπροσωπεύει μια διασταυρούμενη μελέτη μεταξύ της τεχνολογίας μπαταριών και της βιοθεραπείας, η οποία όχι μόνο παρέχει μια νέα μέθοδο θεραπείας όγκων, αλλά δημιουργεί επίσης προηγούμενο για τις μπαταρίες σε βιοϊατρικές εφαρμογές.

Πηγή: politika.rs

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More