Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοζάνη: Ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου η παροχή τηλεθέρμανσης

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας περιόδου για τον επερχόμενο χειμώνα, με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, να έχουν επιδοθεί σ έναν αγώνα δρόμου για να αποκαταστήσουν τις βλάβες που εντοπίστηκαν σε σημεία του δικτύου τηλεθέρμανσης που συμπληρώνει 30 χρόνια από την Α’ φάση κατασκευής του η οποία ξεκίνησε το 1993 και ολοκληρώθηκε το 2000. Εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Κοζάνης ζεσταίνεται με το πολύτιμο αγαθό που έρχεται από την εξόρυξη του λιγνίτη και τα εργοστάσια της ΔΕΗ με τις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου να παρέχουν το ζεστό νερό που μεταφέρεται μέσω του Δικτύου σε κάθε σπίτι και επιχείρηση που είναι συνδεμένα. και έτσι θερμαίνονται. Η τηλεθέρμανση Κοζάνης παρέχει θαλπωρή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα από ένα Δίκτυο 460 χιλιομέτρων των αγωγών εισόδου και εξόδου που μεταφέρουν το νερό. Οι συνδέσεις με την τηλεθέρμανση φτάνουν τις 128 χιλιάδες στο σύνολό τους, δίνοντας προστιθέμενη αξία που φαίνεται στις τσέπες των καταναλωτών αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πόλη της Κοζάνης, η ΖΕΠ αλλά και η νέα Χαραυγή απολαμβάνουν το αγαθό της τηλεθέρμανσης με το κόστος για κατοικία 100 τ.μ να φτάνει τα 750 ευρώ περίπου.

Σήμερα λίγα 24ωρα πριν την επίσημη λειτουργία της τηλεθέρμανσης και στην δύσκολη οικονομική δυσπραγία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης του πετρελαίου αλλά και του φυσικού αερίου η λειτουργία της τηλεθέρμανσης αποτελεί μονόδρομο για τους κατοίκους των περιοχών Κοζάνης Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου στην Δυτική Μακεδονία, που προσπαθούν να ζεσταθούν για 8 μήνες περίπου τον χρόνου εξαιτίας του μακρύ χειμώνα που διαρκεί στην περιοχή με το χαμηλότερο κόστος από κάθε άλλο είδος θέρμανσης.

Η νέα περίοδος ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Κώστας Κυτίδης, για την τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης για τον φετεινό χειμώνα καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες και ενέργειες από την πλευρά της επιχείρησης ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην διάρκεια της λειτουργίας της με την επάρκεια της θερμικής ενέργειας που θα παρέχουν η 5η μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και απαραίτητα την 3 ή 4 για την κάλυψη των αναγκών που ανέρχονται στις 130 κυβικές μεγαβατώρες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More