Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Κατάληψη αποφάσισαν απο χθες οι φοιτητές της Νομικής Σχολής

Σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης της περασμένης Παρασκευής οι Φοιτητές της Νομικής στην Κομοτηνή  προχώρησαν  από χθες σε κατάληψη της Σχολής τους έως την προσεχή Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους φοιτητές το κύμα αλληλεγγύης για τους προσαχθέντες φοιτητές προχθές στη Γενική Αστυνομική Δ/νση ΠΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά όλοι ελεύθεροι, οδήγησε πολλούς φοιτητές να συμπαρασταθούν στην κατάληψη της Σχολής, ως αντίδραση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θέλει να μας τρομοκρατήσει και να κάμψει την αγωνιστικότητά μας, στέλνοντας τα ΜΑΤ στις νέες σχολές που προστίθενται στο κατάλογο αυτών  που τελούν υπό κατάληψη. Αυτό θα πρέπει  να μας δυναμώσει  και καθόλου να μην μας πτοεί. Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χάνουν αξία τα πτυχία μας και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουμε», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η φοιτήτρια της Νομικής Κομοτηνής, Μαριάντζελα Γιαννοπούλου.

Εν τω μεταξύ το μεγάλο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια  των Αθηνών, είναι το επόμενο ραντεβού των Φοιτητών, από όλη την Ελλάδα, μαζί και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης, για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More