Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Μειωμένη η προσφορά φοιτητικής στέγης – αυξημένες οι τιμές των ενοικίων  

Με το πρόβλημα της έλλειψης φοιτητικής στέγης προς ενοικίαση θα έρθουν αντιμέτωποι  γονείς και φοιτητές που αναμένεται η άφιξη τους στις αρχές του Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή.

«Για πρώτη φορά μετά από χρόνια» όπως σημειώνουν ιδιοκτήτες μεσιτικών γραφείων της πόλης.  Μια ακόμη δυσάρεστη αλλαγή και η αύξηση της τιμής των ενοικίων. Γκαρσονιέρες που πέρσι ενοικιάζονταν επιπλωμένες 250 ευρώ φέτος ενοικιάζονται 400 ευρώ.

Η διαμόρφωση της τελικής τιμής εξαρτάται τόσο από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα, όσο και από το εάν είναι επιπλωμένο ή όχι. Έτσι, τα πιο απομακρυσμένα από το κέντρο σε περιοχές όπως: ο σιδηροδρομικός  σταθμός,  η πλάκα,  οι στρατώνες, το νοσοκομείο κ.α. ενοικιάζονται προς 250 και 300 ευρώ και αυτά που βρίσκονται στο κέντρο: Ορφέως, ΚΤΕΛ, Παλιά Πρυτανεία προς 300 και 450 ευρώ.

Η επιλογή της συγκατοίκησης αποτελεί έναν τρόπο για το μοίρασμα των εξόδων, αναγκαστική , ωστόσο, για τις φοιτήτριες, πιο εύκολη για τους φοιτητές.

Όσον αφορά στην αλλαγή συμπεριφοράς που παρατηρούν στους ενδιαφερόμενους στις πρώτες αναζητήσεις και στα πρώτα διερευνητικά τηλέφωνα; «Λιγότερα παράπονα στο άκουσμα της τιμής» λένε οι ιδιοκτήτες μεσιτικών γραφείων και προσθέτουν «έχοντας πληροφορηθεί τις αυξήσεις στα ενοίκια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι έτοιμοι να διαθέσουν και 300 και 400 ευρώ για  «ένα ασφαλές σπίτι» για το παιδί τους όπως λένε».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More