Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κως – Ηλίας Χρυσόπουλος: Ζητάμε Παθολόγο και οικονομικά κίνητρα κάθε δέκα μέρες

Χωρίς Παθολόγο παραμένει επί μήνες η Παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω παρά τις διαβεβαιώσεις της υφυπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα στο Συντονιστικό όργανο του δήμου, που την επισκέφθηκε τον Μάιο, μετά το Μαζικό και Ενωτικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο νησί, ότι άμεσα θα θεσμοθετηθούν ισχυρά οικονομικά  κίνητρα για τη μετακίνηση σε περιφερειακά νοσοκομεία ιατρών και νοσηλευτών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

“Κάθε δέκα μέρες ζητάμε παθολόγο και παράλληλα να δοθούν από το Υπουργείο οικονομικά κίνητρα για να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις ιατροί βασικών ειδικοτήτων” δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κω Ηλίας Χρυσόπουλος παραπέμποντας στις δηλώσεις υπουργών ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι παθολόγοι .

“Μας είπαν πως θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους να αυξήσουν τις απολαβές των ιατρών μέσω του νέου νομοσχεδίου”, πρόσθεσε ο υποδιοικητής.

Εξαιρετικά επισφαλής είναι όμως και η λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής καθώς μόνο ένας καρδιολόγος καλείται να καλύψει όλα τα τακτικά ιατρεία και τις εφημερίες.

‘’Περιμένουμε έγκριση του διοικητή Χ. Ροϊλού της 2ης ΥΠΕ προκειμένου να προχωρήσουμε σε πρόσληψη καρδιολόγου είτε επικουρικά είτε με σύμβαση μέχρι να επιστρέψει ο δεύτερος ιατρός από άδεια γονική. ’’ανέφερε ο κ Χρυσόπουλος.

Όσον αφορά στην πρόσληψη Οδοντιάτρου ο οποίος μάλιστα βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στη Κω και περιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, τη τοποθέτηση του αφού έχει την έγκριση του Υπουργείου Υγείας ,ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Νοσοκομείου διέψευσε τις πληροφορίες περί πρόσληψης υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα καθώς εκκρεμεί η αξιολόγηση του από την 2η ΥΠΕ .

‘’Κακώς ήρθε στη Κω ο συγκεκριμένος ιατρός που μπορεί να προηγείται στην κατάταξη από την πρώτη αξιολόγηση όμως περιμένουμε την απόφαση της 2ης ΥΠΕ για την οριστική επιλογή ’’υπογράμμισε ο κ Χρυσόπουλος

‘’Αν τελικά δεν έχει επιτυχή κατάληξη η πρόσληψη του οδοντιάτρου που εκδήλωσε ήδη ενδιαφέρον υπάρχει και άλλος ένας ενδιαφερόμενος από τη Κω” τόνισε χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More