Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Συλλαλητήριο αγροτών στον Τύρναβο

Με επίκεντρο τις καταστροφές και τις ασθένειες στις καλλιέργειες, λόγω των βροχοπτώσεων και των χαλαζοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος, οι αγρότες του Τυρνάβου διοργανώνουν την Τετάρτη 21 του μηνός, στις 5.30 το απόγευμα, συλλαλητήριο με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Οι αγρότες καλούν ” όλους τους φορείς της πόλης να δηλώσουν εμπρακτα την συμπαράσταση τους στον αγώνα τους” και “όλους τους εκλεγμένους βουλευτές του νομού να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο και να στηρίξουν τα αιτήματα τους

Βασικά του αιτήματα είναι:

Άμεση ενίσχυση όλων των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου  λόγω των αυξημένων καλλιεργητικών εξόδων(τριπλασιασμος ψεκασμών) την φετινή χρονιά, εξ αιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής στις καλλιέργειες(αμπέλια, αχλάδια, πυρηνόκαρπα, κεράσια, αμύγδαλα, μυδική και κηπευτικά)που έχουν υποστεί ζημιά με έξαρση ασθενειών από τις βροχοπτώσεις, καθώς θεωρείται δεδομένη η απώλεια παραγωγής.

Άμεσες εκτιμήσεις και  αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ των αγροτών που καταστράφηκε η παραγωγή τους από τις χαλαζοπτωσεις.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να αποζημιώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο 100% της ζημιάς και στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια.

Άμεση επανασύνδεση από την ΔΕΗ του ηλεκτρικού ρεύματος στο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, στον Αμπελώνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More