Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα χνάρια του θρυλικού Μοχάμεντ Άλι ο εγγονός του Μπιάτζιο στο ΜΜΑ

Ο εγγονός του Μοχάμεντ Άλι θα αγωνιστεί στην Ατλάντα το βράδυ της Παρασκευής, καθώς θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην ανερχόμενη καριέρα του στο ΜΜΑ.

Ο Μπιάτζιο Άλι Γουόλς, του οποίου η μητέρα Ρασίντα Άλι ήταν κόρη του Μοχάμεντ, θα αντιμετωπίσει τον Τράβελ Μίλερ στο Professional Fighters League.

Ο Γουόλς μπαίνει στον αγώνα με ερασιτεχνικό ρεκόρ 3-1 – και φυσικά ένα μεγάλο όνομα – αλλά δεν βιάζεται να κάνει το επόμενο βήμα του.

‘Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είμαι τόσο κοντά’, δήλωσε στο TMZ Sports τον Απρίλιο.

‘Νομίζω ότι χρειάζομαι τουλάχιστον δύο ή τρεις ακόμα καλές νίκες κάτω από τη ζώνη μου και μετά νομίζω ότι θα είμαι έτοιμος να γίνω επαγγελματίας’.

Σε αντίθεση με τον θρυλικό παππού του και τον αδελφό του Nico, ο οποίος είναι επίσης πυγμάχος, ο Γουόλς επέλεξε ένα διαφορετικό είδος πάλης.

‘Απλά με τράβηξε περισσότερο το ΜΜΑ’, δήλωσε ο Μπιάτζιο στο Sporting News. ‘Στην πραγματικότητα δεν σκέφτηκα ποτέ την πυγμαχία. Προφανώς μεγάλωσα σε μια οικογένεια πυγμαχίας, παρακολουθώντας το άθλημα. Αλλά έγινα οπαδός του ΜΜΑ και του UFC όταν ήμουν πρωτοετής στο λύκειο.

Μου τράβηξαν περισσότερο τα βλέμματα. Πραγματικά ερωτεύτηκα την ιδέα ότι πολλές πολεμικές τέχνες παίζουν ρόλο σε έναν αγώνα. Ότι δεν χρειάζεται να χτυπάς μόνο κάποιον, αλλά μπορείς να κλωτσάς κάποιον στο πόδι, να τον κλωτσάς στο κεφάλι, να χρησιμοποιείς περιστρεφόμενος τους αγκώνες, να ρίχνεις κάποιον κάτω και να παλεύεις. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, να έχεις “όπλα” και επιλογές “.

Πριν από την καριέρα του ως μαχητής, ο Γουόλς έπαιζε ποδόσφαιρο στο κολέγιο UNLV και σήμερα εργάζεται ως φύλακας σε νυχτερινά κέντρα για να βγάζει μερικά επιπλέον χρήματα.

Αλλά ενώ έχει ακολουθήσει διαφορετικό αγωνιστικό μονοπάτι από τον διάσημο παππού του, βλέπει φυσικά τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών ως πρότυπο.

‘Αποτελεί έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και εμού’, δήλωσε στο CNN αυτή την εβδομάδα.

‘Δεν νομίζω ότι συχνά έχεις ένα είδωλο ως συγγενή… ήταν ένας υπερήρωας για μένα από τότε που ήμουν μικρό παιδί’.

Φυσικά, το να ανήκεις σε μια διάσημη γενιά έχει και τα αρνητικά του. ‘Πάντα θα έχω ένα βάρος στην πλάτη μου’, δήλωσε ο Μπιάτζιο στο Sporting News.

‘Ο αδελφός μου είναι επαγγελματίας πυγμάχος, πάντα θα έχει το βαρύ όνομα στην πλάτη του. Και μόνο που είμαστε αυτό που είμαστε από τη γέννησή μας, είναι πίεση. Έχω συνηθίσει να με μισούν από τότε που ήμουν πρωτοετής στο λύκειο. Πάντα υπήρχε σύγκριση ανάμεσα σε μένα και τον παππού μου, ακόμα και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα. ‘Ω, είσαι ο αρχηγός του ράνκινγκ επειδή είσαι ο εγγονός του Μοχάμεντ Άλι’”.

Ο Γουόλς έχασε τον πρώτο του αγώνα με υποταγή, αλλά έκτοτε είναι αήττητος.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More