Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Νέα απόπειρα τηλεφωνικής απάτης με πρόσχημα αναδρομικά σύνταξης

Δεν έχουν τέλος οι απόπειρες τηλεφωνικής απάτης που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, την απόπειρα τηλεφωνικής απάτης που δέχθηκε, επικοινώνησε μέσω των κοινωνικών δικτύων  ο Ειδικός Ορθοδοντικός κ. Νίκος Καραγεωργίου. Το τηλεφώνημα από υπάλληλο Τράπεζας τον ενημέρωνε ότι είχε στην κατοχή του επιταγή στο όνομα της συνταξιούχου μητέρας του που αφορούσε αναδρομικά της σύνταξης, και ότι θα έπρεπε να καταβάλει φόρο πριν επιστραφεί η επιταγή.

Όπως ο ίδιος περιγράφει: “Δέχτηκα συγκεκριμένα μία τηλεφωνική κλήση από κινητό. Κάποιος κ. «Περδικέλλης » αν άκουσα καλά, από την Εθνική Τράπεζα μου ανέφερε ότι έχει μία επιταγή στο όνομα της συνταξιούχου μητέρας μου που αφορούσε αναδρομικά της σύνταξής της. Είχε μάλιστα στείλει ενημερωτική επιστολή μέσω ΕΛΤΑ αλλά λόγω των συνθηκών covid δεν είχε έλθει “προφανώς” στα χέρια μας. Έτσι χθες ήταν η τελευταία μέρα πριν επιστραφεί η επιταγή πίσω. Ευτυχώς υποψιασμένος τον ρώτησα τι θα έπρεπε να κάνω.

Το “σενάριο” ήταν ότι λόγω των αναδρομικών υπήρχε επιπλέον φόρος που έπρεπε καταρχήν να καταβληθεί για να μπορέσω να πάρω την επιταγή. Έτσι θα έπρεπε να επικοινωνήσει με προϊστάμενο της εφορίας για να δούμε αν μπορεί να μας γίνει η εξυπηρέτηση να καταβληθεί ο φόρος ώστε να μπορεί να πληρωθεί η επιταγή. Του είπα βεβαίως να το κάνει και να με ενημερώσει για τα επόμενα βήματα. Τότε υποθέτω θα μου ζητούσε κάπου να δώσω ή να καταθέσω το ποσό του φόρου που αναλογούσε στη επιταγή.

“Δυστυχώς” ακόμα περιμένω το τηλεφώνημά του. Η “επιταγή” των αναδρομικών μάλλον επέστρεψε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Ο εν λόγω απατεώνας προφανώς κατάλαβε ότι τον κατάλαβα και έβαλε πλώρη για τον επόμενο ευκολόπιστο συμπολίτη μας”.

Συστήνει δε σε όλους και κυρίως του ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More