Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λ. Κουσούλης, πολιτικός αναλυτής: Κυβέρνηση μεταρρυθμιστικής προσδοκίας – Ιδεολογικό πολιτικού τύπου η διεύρυνση προς τα αριστερά

«Ως μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστικής προσδοκίας, με υπογράμμιση στο προσδοκία. Το “μεταρρύθμιση” μένει να φανεί στο χρόνο» δήλωσε στην ΕΡΤ Λευτέρης Κουσούλης, πολιτικός αναλυτής επιχειρώντας να κάνει μια πρώτη «ακτινογραφία» της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία και του έργου της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» για το διακύβευμα της επόμενης ημέρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τα εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν τα νέα μέλη της κυβέρνησης ο κ. Κουσούλης τόνισε ότι από τη στιγμή που κερδίζει μια πολιτική δύναμη εν προκειμένω η Νέα Δημοκρατία, μια ευρεία πολιτική νίκη και μία ασφαλή πλειοψηφία στη Βουλή δεν αρκεί αυτό.

«Τα πρόσωπα που εμπλέκονται με τη διεκπεραίωση των λύσεων, την επεξεργασία και τη διεκπεραίωση των λύσεων πρέπει τα ίδια να διαθέτουν ένα ψυχικό σθένος» δήλωσε επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν. Και όπως τόνισε, «θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να εμπλακούν σε μια διαδικασία τριβής, φθοράς, σύγκρουσης και πολιτικού κινδύνου».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η πολιτική χρειάζεται πολιτικούς εκφραστές και όχι διεκπαιραιωτές. Αναφορικά με την επιλογή του πρωθυπουργούΚυριάκου Μητσοτάκη με πρόσωπα που προσέρχονται και από την κεντροαριστερά σχολίασε ότι «θέλει να δείξει μια ιδεολογικό πολιτικού τύπου διεύρυνση προς τα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας, προς το κέντρο και ενδεχομένως και στο πλέον αριστερό φάσμα. Θέλει να εξελιχθεί η Νέα Δημοκρατία σε ένα περισσότερο σύγχρονο, συντηρητικό κεντροδεξιό-αριστερό κόμμα».

Όπως τόνισε «στην πολιτική υπάρχει η διακήρυξη, αλλά υπάρχει και η πράξη και το κριτήριο της πράξης. Το κριτήριο της αλήθειας είναι το κριτήριο της πράξης.

Πηγή: Newsroom | EΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More