Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μίλοραντ Ντόντικ: Η Σερβική Δημοκρατία θα γίνει ανεξάρτητο κράτος

Η Σέρβικη Δημοκρατία θα γίνει ανεξάρτητο κράτος, διότι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε περιφερειακές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να μας είναι χρήσιμες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ.

Ο Ντόντικ επεσήμανε ότι τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» είναι μια καλή πρωτοβουλία, αλλά η Βοσνία και Ερζεγοβίνη δεν πιστεύει σε αυτήν, αν και η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία επωφελούνται επίσης από αυτήν.

«Το Βόσνιο μέλος της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο Ντένις Μπετσίρεβιτς, μόλις ξυπνάει το πρωί, αμέσως μισεί τους Σέρβους». «Ωστόσο, ζούμε σε μια τέτοια χώρα, όπου κάποιες πρεσβείες εξασκούνται πάνω μας, αλλά και αυτό θα σταματήσει μια μέρα», δήλωσε ο Ντόντικ, ανέφερε το RTRS.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας δήλωσε επίσης ότι η χώρα του έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φίλων που είχε ποτέ σε διεθνές επίπεδο και σημείωσε ότι θα εργαστεί για να τους ενώσει ακόμη περισσότερο.

Σημείωσε ότι αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που κατανοούν τη Σερβική Δημοκρατία.

«Υπόσχομαι να διατηρήσω και να ενισχύσω τη Δημοκρατία στην χώρα μου». Είτε αρέσει είτε όχι, η Σερβική Δημοκρατία είναι σήμερα ισχυρή και σταθερή», δήλωσε ο Ντόντικ.

Πηγή: politika.rs/ tanjug

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More