Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για την Εκλογική Περιφέρεια Χίου

Με 3 υποψηφιότητες από το νησί της Χίου και μία από τα Ψαρά απαρτίζεται το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εκλογική Περιφέρεια Χίου.
Ο νυν βουλευτής και υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η φαρμακοποιός Καλλιόπη Γιαννούλου, ο γιατρός- αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Κώστας Τρομπούκης και η υπάλληλος εστίασης Μαρκέλλα Τσάπη, παρουσιάστηκαν στην ειδική εκδήλωση της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ. Και οι 4 κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λαμβάνοντας πρώτη το λόγο, από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Χίου Λευτέρη Μπλάτζιο, η Καλλιόπη Γιαννούλου, σημείωσε πως «η ΝΔ απέδειξε πως μέσα από τις πρωτόγνωρες κρίσεις που αντιμετώπισε, μπορεί να αντέξει και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε». Μίλησε όμως και για αστοχίες και λάθη που μπορεί να έγιναν, ενώ σχολιάζοντας ότι τα μεγάλα έργα -όπως το αεροδρόμιο- προχωρούν κάλεσε και τους ιδιώτες να επενδύσουν.
Επίσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα σώματα ασφαλείας για το μεταναστευτικό.

Για μια ισχυρή και ενωμένη τοπικά ΝΔ «όσο ποτέ» έκανε λόγο ο νυν βουλευτής Νότης Μηταράκης. Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ισχυρό ποσοστό στη ΝΔ ώστε να καταλάβει και τις δύο βουλευτικές έδρες.
«Δεν θα ακολουθήσω καμία τοξικότητα. Θέλουμε να συγκριθούμε και όχι να συγκρουστούμε», είπε προσθέτοντας ότι «πιθανότατα κάναμε και λάθη…, αλλά πρέπει να κάνουμε τώρα το λογαριασμό. Αν θέλουμε να δούμε τροχιά ανάπτυξης ή να γυρίσουμε στην περιπέτεια του 215-2019».

Συνεχίζοντας ο Κώστας Τρομπούκης, κάλεσε σε συμμετοχή στις εκλογές και να μην είναι χαμένη η ψήφος. «Κυρίαρχες εκλογές είναι οι πρώτες» σχολίασε κάνοντας επίσης «έκκληση στη μνήμη όλων… Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην περίοδο 2015-2019. Τα πειράματα δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν» είπε.

Η υποψήφια από τα Ψαρά, Μαρκέλλα Τσάπη, τόνισε πως η ίδια επιθυμεί να αποτελέσει σύνδεσμο των τριών νησιών στην Περιφέρεια και να συμβάλλει στην ανάπτυξη η οποία συντελείται ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στο επίκεντρο προσφυγικό- μεταναστευτικό

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν ιδιαίτερο βάρος έπεσε στο προσφυγικό- μεταναστευτικό και στη δημιουργία Νέας Δομής στην περιοχή Θόλος, ενώ στην ερώτηση ποια κατά την άποψή τους ήταν τα λάθη που έγιναν αυτήν την τετραετία δεν αναφέρθηκε κανείς.
Τη διαφωνία της για το Θόλος, εξέφρασε η κα Γιαννούλου σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένας άλλος χώρος.
«Αυτό που μπορεί η ΝΔ να πει στους Χιώτες είναι ότι επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη μειώσαμε τις ροές», συνέχισε ο κ. Μηταράκης. «Οσο αφορά το θέμα της τοποθεσίας έχει γίνει πολύ συζήτηση», είπε θυμίζοντας ότι προτάθηκε θέση από τον Δήμαρχο Χίου αλλά δεν έγινε δεκτή και πως για το θέμα στο Θόλος αναμένονται και οι δικαστικές αποφάσεις.
Σε άλλη ερώτηση σημείωσε επίσης πως η ΝΔ μείωσε συνολικά τη χωρητικότητα των δομών στη Χίο, χαρακτηρίζοντας το μεταναστευτικό ένα ισχυρό σημείο για τη ΝΔ και πως σε όλα τα νησιά βλέπουν, ότι σήμερα είναι καλύτερα.
«Οι δομές είναι μέρος της αμυντικής οργάνωσης ενάντια στην ασύμμετρη απειλή που λέγεται μεταναστευτικό. Είμαστε ανοικτοί στο να συζητήσουμε ρεαλιστικά και με επιχειρήματα που θα εγκαταστήσουμε αυτό τον αμυντικό σχεδιασμό», είπε από την πλευρά του ο κ. Τρομπούκης, κάνοντας λόγο για “υπερφίαλη δομή”, σε ότι αφορά το αρχικό μέγεθος που στη συνέχεια περιορίστηκε.

Σε ότι αφορά στη σύσταση του ψηφοδελτίου της ΝΔ ο Κώστας Τρομπούκης σχολίασε πως δεν είναι μαριονέτες κανενός.
Αφορμή για τη συζήτηση ότι, ο πρώην πολιτευτής με τη ΝΔ Σταύρος Μιχαηλίδης, όταν είδε πως δεν συμπεριλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αποχώρησε και θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Ολοι έχουμε περάσει πικρίες. Οταν κάποιος στην πρώτη πικρία, εγκαταλείπει την παράταξη και πάει απέναντι ίσως δεν άξιζε ποτέ να ανήκει σε αυτήν», σημείωσε ο Νότης Μηταράκης που θύμισε τα λόγια στήριξης στον Κυριάκο Μητροτάκη από τον κ. Μιχαηλίδη σε συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ στις αρχές του χρόνου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More