Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλες ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Κρήτης: 13.000 εκκρεμή χειρουργεία – «Έμφραγμα» στις Παθολογικές Κλινικές (ηχητικά)

Πληθαίνουν και οξύνονται τα προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση στα Νοσοκομεία της Κρήτης. Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι παθολόγοι των Νοσοκομείων Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, δίνουν με στοιχεία την πολύ άσχημη εικόνα των κλινικών αιχμής, που πάντα συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Όπως ενδεικτικά υπογραμμίζουν, «ελάχιστοι παθολόγοι έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των κλινικών covid και καλούνται να βουλώνουν οποίες «τρύπες» υπάρχουν, στα τμήματα των επειγόντων, στα ογκολογικά τμήματα, στις διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών, ενώ πραγματοποιούν έναν απίστευτο αριθμό εφημεριών (από 8 και πάνω), προκειμένου να καλυφθούν τα προγράμματα. Στο μεταξύ, στα περισσότερα νοσοκομεία τα εξωτερικά παθολογικά ιατρεία έχουν κλείσει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παθολόγοι που υπηρετούν στα Νοσοκομεία της Κρήτης είναι 24 για 41 προβλεπόμενες θέσεις, με κάποιους από αυτούς να οδεύουν στη συνταξιοδότηση ή και στην παραίτηση.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, επεμβατικός καρδιολόγος, Κυριάκος Γραμματικόπουλος, τόνισε ότι πρόκειται μια κατάσταση που όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αντίθετα κλιμακώνεται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επάρκεια λειτουργίας του Συστήματος Υγείας.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ανακοινωαη παθολογων

13.000 τα χειρουργεία που εκκρεμούν στην Κρήτη

Στο μεταξύ σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τα εκκρεμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, προχώρησαν 43 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη. Στην Κρήτη η κατάσταση είναι εκρηκτική καθώς εκκρεμούν 13.000 χειρουργεία ενώ μόνο στο ΠαΓΝΗ τα γενικής αναισθησίας που είναι στη λίστα φτάνουν τα 6.000.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Βαρδάκης πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στο ΕΣΥ δεν περιορίζονται στον χειρουργικό ή στον παθολογικό Τομέα, αφού ήδη έκλεισαν σημαντικά τμήματα στο Πανεπιστημιακό αλλά και στα άλλα νοσοκομεία, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ακούστε τη συνέντευξή του:


Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση

Βαρδάκης χειρουργεία Κρήτη

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More