Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελβούρνη: Ελληνόπουλα τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνορθόδοξου Σχολείου “Oakleigh Grammar” τίμησαν το έπος του ’40.

Σήμερα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου διοργανώθηκε η καθιερωμένη γιορτή στο αθλητικό συγκρότημα του Σχολείου όπου οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου έλαβαν μέρος. Η γιορτή διοργανώνεται ετησίως από το Τμήμα Ελληνικών του Σχολείου και τους υπεύθυνους καθηγητές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Νέος Κόσμος”, η γιορτή άνοιξε με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων, Αυστραλίας και Ελλάδας, και εν συνεχεία με προσευχή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό. Ακολούθησε η Βυζαντινή Χορωδία του Σχολείου όπου οι μαθητές έψαλλαν εορταστικούς ύμνους.

Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο με τραγούδια από όλες τις τάξεις του Δημοτικού και ποιήματα ενώ μαθητές του Γυμνασίου παρουσίασαν το ιστορικό της ημέρας στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Σχολείου κ. Χρήστος Δαματόπουλος, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Mark Robertson, ο Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής Monash κ. Θεόδωρος Ζωγράφου, ο εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων της τράπεζας Bendigo κ. Απόστολος Ορφανός καθώς και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας-Ενορίας Oakleigh.

Τα Ελληνόπουλα εντυπωσίασαν όλους τους καλεσμένους, που στην πλειοψηφία τους ήταν γιαγιάδες και παππούδες που είχαν έρθει να καμαρώσουν τα εγγόνια τους!

Πηγή: neoskosmos – Νατάσα Σπανού/ φωτογραφία: Κώστας Ντεβές

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More