Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσσηνία: 1ος Ορεινός Αγώνας στο Χανδρινού

Ο Αθλητικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Χανδρινού “Χανδριναϊκός” διοργανώνει τον 1ο Ορεινό Αγώνα στο Χανδρινού Μεσσηνίας με την ονομασία “Ηandrinou Mountain Running” την Κυριακή 9 Απριλίου. που περιλαμβάνει, Αγώνα βουνού 6 χλμ. και 11 χλμ. στις 10.00 π.μ., και Παιδικό αγώνα δρόμου 1 χλμ. στις 10.15 π.μ..

Ο οικισμός Χανδρινού βρίσκεται στον Δήμο Πύλου-Νέστορος του Νομού Μεσσηνίας και έχει περίπου 600 κατοίκους. Είναι κτισμένος στους πρόποδες του κωνικού βουνό ‘’Προφήτης Ηλίας’’ με υψόμετρο 620 μ. Το βουνό αυτό λόγω της θέσης του, έχει περιμετρική θέα σε όλη σχεδόν την Μεσσηνία και όχι μόνο. Από την κορυφή φαίνεται η Μεσσηνιακή Μάνη, όλος ο Ταΰγετος, η Καλαμάτα, τα βουνά της Μεγαλόπολης, η Αρχαία Μεσσήνη, τα βουνά της Κυπαρισσίας, οι νήσοι Στροφάδες, ο όρμος του Ναυαρίνου, οι νήσοι Σχίζα και Σαπιέτζα και όλες τις ενδιάμεσες περιοχές. Στη μοναδική αυτή κορυφή η οποία
είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών κάθε χρόνο, μπορεί κανείς να πάει είτε οδικώς, είτε μέσω ενός πανέμορφου μονοπατιού το οποίο ξεκινάει από το πάρκο ‘’Πλατάνια’’ μέσα στον οικισμό Χανδρινού και καταλήγει στην κορυφή.

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά. Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής γίνεται δια ζώσης την ημέρα του Αγώνα. Προσοχή: την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες εγγραφές από την γραμματεία στο χώρο της εκκίνησης 8 – 9.45 π.μ. . Οι εγγραφές του παιδικού αγώνα θα γίνουν την ημέρα του Αγώνα στο πάρκο ‘’Πλατάνια’’ στον χώρο της εκκίνησης από τις 8 μέχρι τις 10 π.μ. Αγώνες 6 και 11 χλμ.: το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ. Παιδικός αγώνας 1 χλμ. δωρεάν. Μετά το πέρας των αγώνων θα παρατεθεί πλήρες γεύμα σε όλους του αθλητές δωρεάν με αναψυκτικά και ποτά, καθώς χυμούς και μπανάνες για τους μικρούς αγωνιζόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες: xandrinaikosfc.blogspot.com και Χανδριναϊκός ΑΕΣ–Facebook.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More