Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης για τον νέο οδικό άξονα Μπράλου – Άμφισσας: Να θυμάστε ποιο κόμμα μπορεί να διεκδικεί χρήματα από την ΕΕ για την καθημερινότητα

Με μια αναδρομή για την πρώτη φορά που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση του νέου οδικού άξονα Μπράλου – Άμφισσας ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το σημείο, έργο με το οποίο όπως τόνισε επιβάλλεται «να σπάσει η απομόνωση της Φωκίδας».

«Το έργο αυτό θα κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε να μην επιβαρυνθεί σημαντικά το περιβάλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας παράλληλα απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής πως γνωρίζουν πολύ καλά τη μεγάλη ταλαιπωρία και τον κίνδυνο στην οδική ασφάλεια που συνεπάγεται η χρήση του παλαιού οδικού δικτύου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το έργο αυτό έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση συμπληρώνοντας πως «Το 2024 είναι μια σημαντική πολιτικά χρονιά για τη χώρα, 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι και χρονιά ευρωεκλογών. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αποτύπωμα της ΕΕ είναι σημαντικό και συνεχίζεται». Επιπλέον υπογράμμισε πως το έργο αυτό είναι το πρώτο οδικό έργο που χρηματοδοτείται από το νέο ΈΣΠΑ.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποιο κόμμα και παράταξη μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στην Ευρώπη για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά σας» τόνισε από το βήμα ο πρωθυπουργός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More