Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιράν: Ο πρόεδρος Ε. Ραϊσι χαρακτήρισε νίκη των Παλαιστινίων την προσωρινή εκεχειρία και εκτίμησε ότι το Ισραήλ δεν έχει πετύχει κανένα στόχο του

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι το Ισραήλ «δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους στόχους του» στις περισσότερες από 40 ημέρες του πολέμου κατά της Χαμάς, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αν κάνουμε μια ανάλυση μετά από 40 ημέρες, μπορούμε να πούμε ότι, ο εχθρός έχει ηττηθεί», είπε ο Ραΐσι σε ομιλία του, που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna. Και με αυτή την «προσωρινή εκεχειρία, πρέπει να πούμε ότι ο παλαιστινιακός λαός και η αντίσταση κέρδισαν μια μεγάλη νίκη», πρόσθεσε.

Ισραήλ και Χαμάς ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφωνίας που προβλέπει την απελευθέρωση 50 Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα 150 Παλαιστίνιους αιχμαλώτους και την αναστολή των μαχών για τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, αυτή η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή το νωρίτερο, ανακοίνωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι την Πέμπτη, εν μέσω των συνεχιζόμενων μαχών στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά την αιματηρή επίθεση που ανέλαβε η Χαμάς κατά του Ισραήλ, την επίθεση που ξεκίνησε τον πόλεμο στις 7 Οκτωβρίου, «οι Σιωνιστές ανακοίνωσαν ότι θα καταλάβουν τη Γάζα και θα καταστρέψουν την αντίσταση, αλλά δεν πέτυχαν κανέναν από αυτούς τους στόχους», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Κατηγόρησε και πάλι τη Δύση και τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τους Ισραηλινούς με όλες τους τις δυνάμεις.

«Σήμερα είναι ημέρα τιμής της νίκης επί του διαβόλου και όλοι μπορούν να γιορτάσουν», κατέληξε ο Ραΐσι, η χώρα του οποίου δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ και υποστηρίζει την παλαιστινιακή Χαμάς και τη λιβανική Χεζμπολάχ.

Σε μια επίσκεψη του στη Βηρυτό, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, είχε συνάντηση την Τετάρτη, μεταξύ άλλων με τον αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Χαλίλ αλ-Χαγιά, και με τον γενικό γραμματέα της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ. al-Nakhala, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.

Προειδοποίησε για κλιμάκωση του πολέμου εάν η εκεχειρία δεν είναι μόνιμη.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More