Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαγκλαντές: Κόλαση φωτιάς σε αγορά στην Ντάκα

Εκατοντάδες πυροσβέστες από το Μπαγκλαντές κινητοποιήθηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα Ντάκα για να αντιμετωπίσουν την κόλαση φωτιάς που μαίνεται σε μια δημοφιλή αγορά ρούχων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά ιδιοκτήτες καταστημάτων και αξιωματούχοι της πυροσβεστικής δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι η αγορά Bongo Bazar και τρεις παρακείμενοι εμπορικοί δρόμοι είχαν ολοκληρωτικά καεί.

Περίπου 600 πυροσβέστες εργάζονται για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά“, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Rakibul Islam, προσθέτοντας ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε τα ξημερώματα.

Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε σε δήλωσή του ότι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας συμμετέχει στην προσπάθεια κατάσβεσης. Εναέρια πλάνα από το ελικόπτερο έδειχναν εκατοντάδες ανθρώπους να παρακολουθούν τη φωτιά από μια κοντινή αερογέφυρα.

Απελπισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι η πυρκαγιά τους άφησε άπορους ενόψει της Εΐντ, της μουσουλμανικής γιορτής που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού και τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή της χώρας.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More