Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής

Εξαιρετικό επίπεδο ετοιμότητας, άριστη επιχειρησιακά συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και σύντομη ανταπόκριση σε κλήση για επικίνδυνο συμβάν, ήταν τα στοιχεία που παρουσίασαν όσοι συμμετείχαν στην Άσκηση Πεδίου Αντιμετώπισης Δασικής Πυρκαγιάς Μεγάλης Έκτασης «Δια Πυρός 2023», που πραγματοποιήθηκε πλησίον των εγκαταστάσεων της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας Grecotel στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Σε ότι αφορά το σενάριο της άσκησης, αυτό προέβλεπε φωτιά στην Τ.Κ. Βρανά που άμεσα ξέφυγε από κάθε έλεγχο και δόθηκε σήμα να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ηλείας. Η πορεία της φωτιάς ήταν τέτοια που υπήρχε κίνδυνος για τη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και έτσι αποφασίστηκε η συνδρομή των εναέριων μέσων προκειμένου να μπορέσουν να την οριοθετήσουν.

Στο σημείο βρέθηκε και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», όπου λόγω της δυσάρεστης εξέλιξης με τη φωτιά συνήλθε εντός αυτού έκτακτο ΣΤΟ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εστίες σε διάφορα σημεία της ξενοδοχειακής μονάδας. Να σημειωθεί ακόμα πως αυτές τους τις προσπάθειες ενίσχυσαν και άνθρωποι της ΕΜΟΔΕ, οι οποίοι με την άφιξή τους «ρίχτηκαν» άμεσα εντός των μετώπων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More