Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο πολύνεκρο ξέσπασμα εθνοτικής βίας στην Ινδία

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων στην πολιτεία Μανιπούρ της ΒΑ Ινδίας.

Οι αστυνομικές αρχές γνωστοποίησαν ότι τα νεκρά σώματα εντοπίστηκαν χθες Δευτέρα με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες στο χωριό Τενγκνουπάλ, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, μετά από αναφορές για μαζική ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή.

«Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αναγνωρίσουμε τις ταυτότητες των νεκρών και να διαπιστώσουμε σε ποια φυλή ανήκουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Ιμφάλ.

Η αιματηρή σύγκρουση σημειώθηκε επτά μήνες μετά τις πολύνεκρες ταραχές που είχαν ξεσπάσει στο Μανιπούρ μεταξύ ινδουιστών της πλειοψηφικής πληθυσμιακής ομάδας Μέιτεϊ και χριστιανών της μειονότητας των Κούκι-ζο με αφορμή την κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων. Εκφράζονται φόβοι ότι το περιστατικό μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο κύκλο αίματος και βίας στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή της Ινδίας.  

THIS IS WHAT HAPPENING IN MANIPUR!
The recent chased away #MeiteiMilitants UNLF given the red carpet & welcome by the Manipur Govt. were now seen roaming freely with sophisticated weapons in Imphal Valley.
The Central Govt.acceptance of such notion of elusive peace deal… pic.twitter.com/2V7YHslWGf

— Kimmi Khongsai (@KimmiKhs) December 2, 2023

Τουλάχιστον 180 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τον περασμένο Μάιο ανάμεσα στις δύο εθνοτικές ομάδες, ενώ χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.   

Επί τουλάχιστον δύο μήνες, η κεντρική κυβέρνηση του ινδουιστή προέδρου Ναρέντρα Μόντι δεν είχε πάρει επίσημα θέση για τα γεγονότα, μέχρι που δημοσιεύτηκε ένα βίντεο που έδειχνε δύο γυναίκες της περιοχής να διαπομπεύονται γυμνές στο δρόμο από ένα μαινόμενο πλήθος. Μπροστά στη γενική κατακραυγή, ο Μόντι δήλωσε ότι το περιστατικό γέμισε την καρδιά του με θλίψη και θυμό και ανακοίνωσε μέτρα για την εκτόνωση της κρίσης.

Πηγές: Al Jazeera, Reuters    

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More