Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Μαυροκέφαλος στο Πρώτο: Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με πρώτο σκαλί τα 825 ευρώ (audio)

«Πολύ πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων» βρίσκεται ο κατώτατος μισθός, τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, υπεύθυνος για εργασιακά θέματα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο και περιέγραψε ποιες είναι οι προτάσεις του κόμματος.

«Τα προβλήματα, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια είναι μια πάρα πολύ οξυμένη κατάσταση για το λαό μας και η κυβέρνηση επιδιώκει, όπως και πέρσι, με ένα φιλοδώρημα επί της ουσίας των 30-40 ευρώ, να κρύψει μια αντιλαϊκή πολιτική, η οποία έχει καθηλώσει τους μισθούς για πάνω από μια δεκαετία και μάλιστα να διατηρήσει παγωμένες μια σειρά βασικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις του λαού μας, οι οποίες αν είχαν ξεπαγώσει, όπως οι τριετίες, θα είχαν δώσει πολύ σημαντικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροκέφαλος.

Συνοψίζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, ο κ. Μαυροκέφαλος, μίλησε για επαναφορά βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως οι τριετίες, για υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ξεπάγωμα της μετενέργειας, των ευνοϊκότερων συμβάσεων και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με πρώτο σκαλί τα 825 ευρώ. «Βέβαια, τονίζουμε ως ΚΚΕ ότι αυτή η πρόταση μας είναι διαμορφωμένη σε ένα πλαίσιο συνολικότερο αιτημάτων και διεκδικήσεων, οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκρούονται με αυτή την πολιτική, η οποία καθορίζει την πολιτική των μισθών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων» συμπλήρωσε ο κ. Μαυροκέφαλος.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την διαδικασία της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο κ. Μαυροκέφαλος, ανέφερε, σύμφωνα και με την επίσημη τοποθέτηση του ΚΚΕ, ότι «η οικογένεια του τέως βασιλιά και ο ίδιος έχει συνδεθεί με τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του τόπου μας και ιδιαίτερα για τους κομμουνιστές που έχουν γνωρίσει παρανομία, εξορίες, φυλακίσεις, εκτελέσεις και είναι πρόκληση τη στιγμή που ο λαός μας αντιμετωπίζει την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες πλειστηριασμοί, υπάρχουν τα βάσανα του λαού μας να είναι στην επικαιρότητα η συζήτηση για αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό», καταλήγοντας πως «είναι πρόκληση κατά τη γνώμη μας και εμείς αυτό έχουμε να καταγγείλουμε».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More