Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οδύσσεια» η εύρεση σπιτιού για τους φοιτητές

«Οδύσσεια» για την εξεύρεση ενός σπιτιού για τους φοιτητές, που πέρασαν στις Πανελλαδικές στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και λίγες μέρες οι δρόμοι έχουν γεμίσει φοιτητές, που αναζητούν τη νέα τους στέγη εγχείρημα δύσκολο καθώς η αύξηση στις τιμές των ενοικίων έχουν φτάσει το 10%

Ο Νικόλας, που έχει περάσει στην Ιατρική Στρατιωτική Σχολή Θεσσαλονίκης εδώ και λίγες μέρες αναζητά σπίτι στη νέα πόλη, που θα ζει και μιλάει στην ΕΡΤ.

μπορεί και να την προτιμούσα από Αθήνα, δεν ήμουν σίγουρος αλλά χαίρομαι. Ένα σπίτι θέλω να μείνω, να είναι κοντά στα πανεπιστήμια κατά προτίμηση, θα δούμε.

Ο πατέρας του είναι αποφασισμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για το σπίτι, που θα στεγάσει τα φοιτητικά όνειρα του γιου του.

«Πάμε ανάλογα με τις απαιτήσεις γύρω στα 500-550. Υπάρχουν σπίτια, νοικιάζονται, γίνεται χαμός, τονίζει ο πατέρας του.

Η εύρεση φοιτητικής εξελίσσεται σε «Οδύσσεια» για όσους έχουν περάσει στη Θεσσαλονίκη.

«Ένα μικρό σπίτι με ένα δωμάτιο, μια σαλοκουζίνα κι ένα μπάνιο τίποτα άλλο», λέει φοιτήτρια.

«Αν βρει κάτι, που του αρέσει να το κλείσει τώρα, δε θα βρίσκει μετά θα πάνε πολύ περιφερειακά και το παιδί δε θα νιώθει άνετο με τη διαμονή του εδώ στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει ο μεσίτης Γιώργος Καραγκιαούρης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα ενοίκια έχουν  αυξηθεί ως και 10% σε σχέση με πέρυσι, με την τιμή μιας γκαρσονιέρας ως 45 τετραγωνικά να κυμαίνεται από 350 ως 550 ευρώ αναλόγως με τις παροχές και την περιοχή.

Το πρώτο κριτήριο για την αναζήτηση στέγης αποτελεί η εύκολη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More