Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι αρμοδιότητες των αποκεντρωμένων διοικήσεων κεντρικό θέμα ημερίδας στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η προώθηση της επιχειρηματικότητας βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας για τη συμβολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει την ενίσχυση του θεσμού της αποκεντρωμένης διοίκησης, όπως επισήμανε και ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση για τις αρμοδιότητες που έχει σήμερα η συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ εξετάστηκε η συμβολή της στην προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Γιάννης Σάββας, γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ανέφερε σχετικά: «Οι βασικοί άξονες, είναι το περιβάλλον, τα νερά, η μεταναστευτική πολιτική, η χωροταξία, η πολεοδομία».

Το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει την ενίσχυση του θεσμού της αποκεντρωμένης διοίκησης όπως επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις να πατήσουν στα πόδια τους, να αξιολογηθούν σωστά, να βλέπουμε σχέδια δράσης ετήσια τα οποία υλοποιούνται και εν συνεχεία να παίρνουν πίσω τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες των υπουργείων», όπως ανέφερε.

Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις αφού ενισχυθούν με προσωπικό θα μπορούν να αποκτήσουν αρμοδιότητες των υπουργείων όπως η ιθαγένεια ή υπηρεσίες που ανήκουν σήμερα στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.

Βασικός ρόλος της υπηρεσίας είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση, ένας κρίσιμος τομέας που σχετίζεται τόσο με την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More