Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι δημιουργοί της «Άγριας Ελλάδας» στο νησί των Δωδεκανήσων

Δύο νέοι πραγματοποιούν οδοιπορικό στην άγρια φύση της χώρας, ακολουθούν τα μονοπάτια μέσα στους Εθνικούς δρυμούς της Ελλάδος με σκοπό να συναντήσουν και να γνωρίσουν την άγρια πανίδα και τη χλωρίδα των περιοχών που εξερευνούν. Σκοπός τους όμως παράλληλα είναι και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με την εξαφάνιση σπάνιων ειδών.

Οι Ηλίας Στραχίνης και Γρηγόριος Τούλιας παρουσιάζουν τη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Άγρια Ελλάδα» και αυτό το διάστημα βρίσκονται για γυρίσματα στο νησί της Καρπάθου. Μέσα από την εκπομπή «Περίμετρο» μιλούν για τις ομορφιές της περιοχής, για το τι τους εντυπωσίασε, αλλά και τα σπάνια είδη που συναντούν.

«Μας εντυπωσίασε ο οικισμός της Ολύμπου, που βρίσκεται στα βράχια και αγναντεύει τη θάλασσα. Ο αέρας είναι χαρακτηριστικός εδώ, αλλά μας έχει κάνει εντύπωση το πολύ άγριο τοπίο, τα πολλά ενδιαφέροντα είδη του νησιού που έχουμε καταγράψει, καθώς και το εγκαταλελειμμένο νησάκι Σαρία. Έχουμε κάνει αρκετά γυρίσματα, αλλά θα ξεχωρίσω την Κάρπαθο, γιατί έχουμε έρθει σε μια περίοδο που το νησί μας δείχνει το αυθεντικό του κομμάτι και το πως το ζούμε είναι εκπληκτικό, γνωρίζουμε την κουλτούρα του νησιού, τρώμε υπέροχα φαγητά», όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Τούλιας, με τον έτερο παρουσιαστή της εκπομπής, Ηλία Στραχίνη να αναφέρει: «Υπάρχουν πολλά είδη που τα συναντάμε στην Κάρπαθο, έχουμε ενδημικό σκορπιό, ενδημική σαλαμάνδρα, βάτραχο που απειλείται με εξαφάνιση. Αρκετά ενδημικά φυτά».

Διαβάστε επίσης: Οι συντελεστές της εκπομπής «Άγρια Ελλάδα» βρήκαν πτώμα σε αποσύνθεση στο νησάκι Σαρία

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More