Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι οικονομικοί όροι των δύο ανανεώσεων και οι συζητήσεις με Αϊτόρ

 

Μετά τον Ρούμπεν Πέρεθ, σειρά στις ανανεώσεις για τον Παναθηναϊκό πήρε ο Μπαρτ Σχένκεφελντ, “δένοντας” έως το 2025 άλλο ένα βασικό στέλεχος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Και με τους δύο ποδοσφαιριστές το οικονομικό “πακέτο” στα νέα συμβόλαια ήταν υψηλό, με τη διοίκηση του “τριφυλλιού” να τους επιβραβεύει για την παρουσία τους και την επιδραστικότητά τους τόσο μέσα στα παιχνίδια της ομάδας, όσο και μέσα στα αποδυτήρια και στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στο πρώτο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Ρούμπεν Πέρεθ τον Ιούλιο του 2021, οι αποδοχές του ήταν 550.000 ευρώ “καθαρά” το πρώτο έτος (2021/22) και 600.000 ευρώ το δεύτερο (2022/23). Στο ίδιο πλαίσιο θα είναι οι απολαβές του Ισπανού χαφ και στο νέο διετές συμβόλαιό του, το οποίο θα “αγγίζει” συνολικά ένα ποσό λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ συνολικά (και για τα δύο χρόνια), μαζί με εφικτά μπόνους στόχων/συμμετοχών.

Ο δε Σχένκεφελντ επιβεβραβεύτηκε με μια “γενναία” αύξηση στις αποδοχές του. Από τις 360.000 ευρώ “καθαρά” (σχεδόν 400.000 με τα μπόνους) που έπαιρνε ετησίως στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2020, πλέον ανέβηκε στις 550.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, μαζί με ένα πολύ σημαντικό μπόνους συμμετοχών, αλλά και κάποια άλλα επι μέρους πριμ στόχων, οι αποδοχές του σε ετήσια βάση είναι πολύ πιθανό να φτάνουν και τις 650.000 ευρώ. Ένα εξαιρετικό “deal επιβράβευσης” για τον 31χρονο αμυντικό, ο οποίος έπαιρνε 200.000 ευρώ το χρόνο όταν αποκτήθηκε το 2019 και κέρδισε την αύξηση αυτή με το… σπαθί του.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις αντίστοιχες συζητήσεις με άλλους δύο βασικούς παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι, αυτά των Δημήτρη Κουρμπέλη και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Με τον πρώτο οι συζητήσεις προχωρούν σε σταθερή βάση και φαίνεται πολύ πιθανό να υπάρξει αίσιο τέλος, με τους “πράσινους” να του προσφέρουν νέα σύμβαση έως το 2026.

Για τον δε Καταλανό εξτρέμ, έναν απ’ τους μεγάλους άτυχους του φετινού Παναθηναϊκού,  οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει κι ο τελικός κύκλος συζητήσεων θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο.

Κι αυτό διότι οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” θέλουν να επιστρέψει πρώτα στην Αθήνα από τη Βαρκελώνη, όπου συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης στο γόνατό του, προκειμένου να γίνει εδώ η τελική συζήτηση για την επέκταση και του δικού του συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2026.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός σκοπεύει μέσα στον Ιανουάριο να προχωρήσει σε επέκταση συνεργασίας έως το 2026 ή το 2027 και με τον Φώτη Ιωαννίδη (μολονότι έχει ακόμη 1,5 χρόνο συνεργασίας με το “τριφύλλι”), προκειμένου να τον επιβραβεύσουν με μία σημαντική αύξηση στις αποδοχές του, από τη στιγμή που είναι ένας από τους πλέον… χαμηλόμισθους παίκτες της ομάδας, αλλά έχει βρει πλέον σταθερό ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο των “πράσινων”.//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More