Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι G7 υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ζητούν ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα

Κορυφαίοι διπλωμάτες από την Ομάδα των Επτά κορυφαίων βιομηχανικών δημοκρατιών ανακοινώνουν ενιαία στάση για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς μετά από εντατικές συναντήσεις στο Τόκιο, καταδικάζοντας τη Χαμάς, υποστηρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ζητώντας “ανθρωπιστικές παύσεις” για να επιταχυνθεί η παροχή βοήθειας στους απελπισμένους Παλαιστίνιους πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας υπογραμμίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και το λαό του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την επανάληψη” των επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Εκφράζουν επίσης την υποστήριξή τους σε “ανθρωπιστικές παύσεις για τη διευκόλυνση της επείγουσας βοήθειας, της μετακίνησης των πολιτών και της απελευθέρωσης των ομήρων“.

Η δήλωση καλεί το Ιράν “να απέχει από την παροχή υποστήριξης στη Χαμάς και την ανάληψη περαιτέρω δράσεων που αποσταθεροποιούν τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και άλλων μη κρατικών φορέων και να χρησιμοποιεί την επιρροή του με τις ομάδες αυτές για την αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων“.

Καταδικάζει επίσης “την αύξηση της εξτρεμιστικής βίας των εποίκων που διαπράττεται κατά των Παλαιστινίων”, η οποία, σύμφωνα με τους υπουργούς, είναι “απαράδεκτη, υπονομεύει την ασφάλεια στη Δυτική Όχθη και απειλεί τις προοπτικές για μια διαρκή ειρήνη“.

Πηγές: Times Of Israel

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More