Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών στην Π.Ε Σερρών

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις επτά το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Π.Ε Σερρών. Η προσέλευση των ψηφοφόρων ξεκίνησε  με το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων  τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια.

Στην Π.Ε Σερρών υπάρχουν  472  εκλογικά τμήματα στα οποία  οι Σερραίοι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα ενώ τρία είναι τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών στο 19ο Δημοτικό σχολείο Σερρών.

Στο Σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας υπάρχει ένα εκλογικό Τμήμα όπου αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα  συνολικά 345  άτομα (κρατούμενοι και υπάλληλοι).

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται στους 221.143 ενώ και 2825 Σερραίοι που μένουν σε άλλες πόλεις της χώρας και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από την πόλη που διαμένουν σε οχτώ αμιγή και τρία μεικτά τμήματα.

Εγκαίρως έγινε η παραλαβή του υλικού από τους δικαστικούς αντιπροσώπους μαζί με τα  tablet  διότι μέσω αυτών θα γίνεται ηλεκτρονικά η μετάδοση των αποτελεσμάτων, όπως πιλοτικά εφαρμόστηκε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και τώρα καθιερώνεται. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Δυσκολία πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα – Βγαίνουν έξω οι δικαστικοί αντιπρόσωποί

Δυσκολεύονται άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας με κινητικά προβλήματα να φτάσουν στην κάλπη όπως και άτομα με ειδικές ανάγκες – όπου δεν υπάρχει ειδικός αναβατήρας πρόσβασης -με αποτέλεσμα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να βγαίνουν στην αυλή του εκλογικού τμήματος για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά για να φτάσουν στο παραβάν.

Ο 85χρονος Ιωάννης Τσαβλίδης έφτασε νωρίς το πρωί για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών αλλά λόγω των σκαλιών δεν μπόρεσε να φτάσει στο παραβάν, όπως και η ηλικιωμένη κυρία με κινητικά προβλήματα. Και στις δύο περιπτώσεις μόλις ενημερώθηκε ο δικαστικός εκπρόσωπος έσπευσε να βγει στην αυλή για να γίνει η απαιτούμενη διαδικασία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More