Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομογενής πήρε το Α’ βραβείο του “MIT Beaverworks Program”

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Βασίλης Μεζίτης (William Mezitis) κέρδισε το τρόπαιο (το ανώτατο βραβείο) του εκπαιδευτικού προγράμματος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης με την επωνυμία «The MIT Beaverworks Program».

Ο Βασίλης Μεζίτης είναι τελειόφοιτος του «Bronx Science High School» της Νέας Υόρκης και ήταν αρχηγός της ομάδας που κατασκεύασε το αυτόνομο αυτοκίνητο, το οποίο κατέκτησε το περιζήτητο τρόπαιο. είναι γέννημα και θρέμμα της ομογένειας της Νέας Υόρκης, γιος του Δρα Σπύρου Μεζίτη, διακεκριμένου καθηγητή ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κορνέλ και συγχρόνως προέδρου της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά.

Ο Βασίλης Μεζίτης παρακολούθησε το προαναφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και διαγωνίστηκε με πάνω από χίλιους μαθητές Λυκείου από όλον τον κόσμο.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση έλαβε χώρα διαδικτυακά και οι υποψήφιοι παρακολούθησαν το ειδικό πρόγραμμα για ένα τρίμηνο.

Οι 28 επιτυχόντες της πρώτης φάσης χωρίστηκαν σε ομάδες Racecar και παρακολούθησαν δια ζώσης για έξι εβδομάδες το πρόγραμμα στο εργαστήρια του MIT στη Βοστωνη.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, ο Βασίλης Μεζίτης ήταν ο αρχηγός της ομάδας που κατασκεύασε το αυτόνομο αυτοκίνητο που αναμετρήθηκε με δέκα πέντε (15) άλλα αυτοκίνητα από άλλες αμερικανικές και διεθνείς ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ιαπωνίας.

Μετά από συναρπαστικό αγώνα μπροστά σε εκατοντάδες κριτές και παρατηρητές, κέρδισε το διάσημο «Autonomous Racecar Grand Prix» του ΜΙΤ.

Ο Βασίλης Μεζίτης (τρίτος από αριστερά) με το αυτοκίνητο με το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Με την απλότητά του, ο Βασίλης Μεζίτης εξέπληξε τους παρισταμένους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τους καθηγητές του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), καθώς επίσης και για τους γονείς, τα αδέλφια του, ενώ αναφώνησε: «Τίμησα τη χώρα των προγόνων μου, την Ελλάδα!».

Η εν λόγω πρωτιά, του ανοίγει διάπλατα τις πύλες των καλύτερων τεχνολογικών ινστιτούτων της Αμερικής και όλου του κόσμου στον τομέα της Μηχανολογίας – Ηλεκτρολογίας.

Πηγή: anamniseis.net

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More