Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οργή για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη – Ενδείξεις ότι ο δράστης έχει προσαχθεί

Προβληματισμό και αποτροπιασμό προκαλούν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στην περιοχή του Ρέντη, με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας. Ο 31χρονος άνδρας που δέχτηκε το χτύπημα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, που κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση, εκατοντάδες άτομα βγήκαν από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες, εκ των οποίων μία καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 424 προσαγωγές αλλά σταδιακά αφήνονται ελεύθερα τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 300 άτομα, ενώ αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και αρκετοί ανήλικοι. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε λήψη DNA.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα σε αυτούς τον έναν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού. Γι αυτό και μεταξύ άλλων λαμβάνονται δείγματα και από τα δάχτυλα των προσαχθέντων, για την ανίχνευση πυρίτιδας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αυτός που με το πιστόλι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Την οργή τους εκφράζουν οι αστυνομικοί για την επίθεση χούλιγκαν κατά αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός υποστηρίζει πάντως ότι τα επεισόδια δεν είχαν καμία σχέση με τον αγώνα βόλεϊ της ανδρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», και κατηγορεί την Αστυνομία για «πανικόβλητη και τραγική αντίδραση». Επίσης, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός κάνει λόγο για «ομηρία» των φιλάθλων εντός του γηπέδου και για «παράνομη κατακράτηση» περίπου 500 φιλάθλων. «Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!!», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό των φιλάθλων του, «… μέχρι την πλήρη ηθική και ψυχολογική τους αποκατάσταση».

Απάντηση στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό για τα περί “Χούντας και αντιποίνων των ΝΑΖΙ έδωσε με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Όπως σημειώνει, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα και μάλιστα με αναφορές σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More