Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Χειμωνιάτικες θερμοκρασίες και βοριάδες, αλλά όχι για πολύ…

Οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, οι τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα και η επιστροφή της θερμοκρασίας σε χειμωνιάτικα επίπεδα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ωστόσο αυτό το χειμωνιάτικο διάλειμμα δεν θα διαρκέσει πολύ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη, όπου περιμένουμε και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, κυρίως στα Λευκά Όρη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς και τοπικά στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και μέχρι το μεσημέρι, οι οποίες όμως δεν θα έχουν μεγάλη ένταση. Οι άνεμοι βόρειοι, θα φτάσουν στα ανατολικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο βοριάς στο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Το σαββατοκύριακο προβλέπεται περαιτέρω βελτίωση του καιρού, με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι βροχές σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στην Κρήτη και θα σταματήσουν, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμη, φτάνοντας στην Αττική τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More