Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σε ανοδική πορεία ο υδράργυρος

Σε ανοδική πορεία το θερμόμετρο που θα φτάσει την Παρασκευή στις μέγιστες θερμοκρασίας των 38 βαθμών. Το Σαββατοκύριακο θα συγκρατηθεί ο υδράργυρος, επειδή θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες. Προσοχή θα χρειαστεί όχι μόνο στις θάλασσες αλλά και στα ηπειρωτικά από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Την Τετάρτη αν και στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ο καιρός θα είναι καλός, τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές σε περισσότερες περιοχές, όπως στην Μακεδονία, την Θεσσαλία και την κεντρική Ελλάδα και Ήπειρο. Οι βοριάδες θα είναι ελαφρώς πιο ενισχυμένοι μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι   στα 3 με 5 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις, και τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η Πέμπτη θα είναι η μέρα με τις λιγότερες βροχές και με το θερμόμετρο να ανεβαίνει μέχρι τους 37 βαθμούς. Αρκετές βροχές αναμένονται και πάλι την Παρασκευή, ενώ οι βοριάδες αρχικά θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και  μέσα στο Σαββατοκύριακο  θα γενικευτούν και στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 ίσως και 8 μποφόρ.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More