Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε στη Τζενίν και 3 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στη Χεβρώνα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίς την Τετάρτη ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιχείρησης στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε: «Σήμερα το απόγευμα (Τρίτη), ένας υπαξιωματικός σκοτώθηκε από πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στο στρατόπεδο Τζενίν».

Την Τρίτη, τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη.

Η επιχείρηση, η οποία σύμφωνα με το IDF είχε ως στόχο την καταστροφή της υποδομής και των όπλων των ένοπλων ομάδων στο στρατόπεδο, ξεκίνησε με επίθεση με drone τα ξημερώματα της Δευτέρας, με την ανάπτυξη περισσότερων από 1.000 ισραηλινών στρατιωτών.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 13 από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στον καταυλισμό Τζενίν.

Την Τρίτη, το Τελ Αβίβ έγινε μάρτυρας επίθεσης με μαχαίρι και επίθεση με μαχαίρι, κατά την οποία τραυματίστηκαν οκτώ άτομα.

Η Χαμάς είπε ότι ο 23χρονος δράστης, Abd al-Wahhab Khalayleh, ο οποίος πυροβολήθηκε νεκρός, ήταν μέλος της.

Και πρόσθεσε σε δήλωσή της: «Αυτή η ηρωική επιχείρηση είναι μια νόμιμη αυτοάμυνα κατά της συνεχιζόμενης σιωνιστικής σφαγής στη Τζενίν και των εγκλημάτων εκτοπισμού, θανάτωσης και καταστροφής που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις κατοχής».

Πηγή: ΕΡΤ – Λίβανος/ Ουαλίντ Ελίας, Τετάρτη 05-07-2023

Σχετικό Άρθρο: Ο στρατός του Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας μετά τις εκτοξεύσεις ρουκετών από Παλαιστίνιους – Aποσύρεται από την Τζενίν

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More