Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ζεστός καιρός για την εποχή – Με ισχυρούς βοριάδες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου (video)

Χωρίς αμφιβολία το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όλες αυτές τις ημέρες είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Φτάνουμε τα μεσημέρια και τους 30 βαθμούς τοπικά, γύρω στους 5 με 6 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές. Καιρικό πρόβλημα αποτελούν μόνο οι πρωινές ομίχλες, λόγω της άπνοιας, μες την ημέρα, όμως ο κυρίαρχος ήλιος βοηθά να διαλυθούν. Όσο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ο ισχυρός βοριάς είναι σίγουρος, οι βροχές για όσους φύγετε ευτυχώς λίγες και αμφίβολες. Όλα αυτά με θερμοκρασίες σαφώς πιο ταιριαστές με την εποχή.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με πιθανές πρωινές, τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά και τους 29 με 30, με αισθητή ψύχρα νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια και το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Την Πέμπτη οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 6 μποφόρ, θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα δεν θα λείψουν και κάποιες τοπικές μπόρες σε Μακεδονία και Θεσσαλία.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More