Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με λίγες βροχές και ανεβασμένες θερμοκρασίες έως την Παρασκευή – Επιδείνωση με καταιγίδες το Σάββατο

Έως την Παρασκευή οι βροχές θα είναι τοπικές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το Σάββατο όμως οι καταιγίδες θα είναι πολλές και ισχυρές σχεδόν σε όλη τη χώρα, συνοδεία πολύ ισχυρού νοτιά. Την Κυριακή πάντως τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με λίγες βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το ανατολικό Aιγαίο. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 18 εως 27 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά και το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14  έως 25 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει με παροδικές νεφώσεις και σύντομες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More