Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Σε άνοδο η θερμοκρασία την Τρίτη – Πολλές και ισχυρές οι μπόρες της Τετάρτης (video)

Δεν θα αλλάξει θεαματικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Η μέρα πάντως με τις περισσότερες βροχές θα είναι η Tετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια  με βροχές κατά διαστήματα κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη.  Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  10 έως 22 βαθμούς.

Την Τεταρτη οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι πολλές και τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στα βόρεια.

Το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή θα επικρατήσει τοπικά ισχυρός βοριάς θα ρίξει τη θερμοκρασία στα ανατολικά και τα νότια. Οι όποιες βροχές πάντως θα είναι λίγες και ασθενείς και την Παρασκευή θα σταματήσουν παντού. Το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να επιστρέψουν κάποιες μπόρες κυρίως στα ορεινά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More