Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Hλιόλουστος καιρός – Έρχονται πολλές βροχές το Σαββατοκύριακο

Σήμερα αλλά και ως την Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο οι ημέρες προβλέπονται ηλιόλουστες. Η θερμοκρασία μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα ανέβει λίγο ακόμη και θα φτάνει το μεσημέρι τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά.

Η είδηση είναι ότι το Σαββατοκύριακο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προκύπτει ότι σε κάποιες περιοχές, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, θα είναι ισχυρές οι καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More