Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μάτιπ της έδωσε το… φιλί της ζωής!

 

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει το πρώτο της τρίποντο στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επικράτησε με 2-1 του Άγιαξ, δείχνοντας πως ακόμη υπάρχει… ζωή στο στρατόπεδο του Άνφιλντ.

Ακόμη και με δυσκολία, οι “κόκκινοι” κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση μετά τη συντριπτική ήττα με 4-1 από τη Νάπολι στην πρεμιέρα και επικράτησαν με 2-1 του Άγιαξ χάρη σε γκολ του Ζοέλ Μάτιπ λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ εκκίνησε με το… πόδι στο “γκάζι” την αναμέτρηση, ούσα αποφασισμένη να ανακάμψει. Από τα πρώτα λεπτά, οι “κόκκινοι” είχαν την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και στο 17′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ζότα βρήκε ωραία τον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός σημάδεψε σωστά για το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ απείλησε ξανά, όταν ο Ντίας έκανε ένα ωραίο σουτ από την άκρη της περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Πασβίρ. Ο “Αίαντας” είχε τη δική του απάντηση στο 27′. Ο Κουντούς εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους στο 43′, όταν ο Άρνολντ σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και ο Πασβίρ αποσόβησε τον κίνδυνο με το στήθος του, διατηρώντας το 1-1, που αποτέλεσε σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η κατοχή της μπάλας ήταν ισορροπημένη, ωστόσο η Λίβερπουλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων για την υλοποίηση ευκαιριών στον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, καμία εξ αυτών δεν μετουσιώθηκε σε γκολ που θα της έδινε προβάδισμα για τη νίκη στη 2η αγωνιστική. Στο 75′, ο Άγιαξ έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Άρνολντ έχασε τον αντίπαλό του και ο Μπλιντ έχασε από καλή θέση με κεφαλιά την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90′, ο Τσιμίκας σέρβιρε με εκτέλεση κόρνερ στον Μάτιπ κι εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασβίρ, βάζοντας εκ νέου την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το 2-1 παρέμεινε έως το τέλος και η Λίβερπουλ πήρε το πολυπόθητο τρίποντο στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΓΚΟΛ: 17′ Σαλάχ / 27′ Κουντούς

Κίτρινες: 62′ Μάτιπ / 59′ Άλβαρεζ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Έλιοτ (66′ Φιρμίνο), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Ζότα (66′ Νούνιες), Ντίας (90+2′ Μίλνερ)

Άγιαξ (Άλφρεντ Σρέντερ): Πασβίρ, Ρεντς (68′ Σάντσες), Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ, Μπεργχάους, Άλβαρεζ, Τέιλορ (80′ Γκρίλιτς), Τάντιτς, Κουντούς (86′ Μπρόμπι), Μπργκβάιν

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More