Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο φανατικός της σωματικής τροποποίησης που του αφαίρεσαν τη μύτη και δύο δάχτυλα

Ένας άνδρας που λέει ότι είναι ένας «μαύρος εξωγήινος», με μελανόμορφα μάτια και πράσινη διχαλωτή γλώσσα, δήλωσε ότι η μεταμόρφωση του σώματός του έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά 46% – και θέλει ακόμα να ακρωτηριάσει το πόδι του.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του Channel 4, με τίτλο «Το μαύρο εξωγήινο έργο», αφηγείται τη σοκαριστική αληθινή ιστορία του Άντονι Λοφρέντο, 33 ετών, από τη Γαλλία, ο οποίος έχει αποκτήσει φήμη σε όλο τον κόσμο επειδή υποβλήθηκε σε ακραίες σωματικές τροποποιήσεις για να μεταμορφωθεί σε έναν λεγόμενο «μαύρο εξωγήινο».

Σε ένα απόσπασμα από το πρόγραμμα, ο Άντονι, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να λέει στον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Άρθουρ Μπρούελ ότι, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ακρωτηριάσει τη μύτη, τα αυτιά και δύο δάχτυλα, εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ταξίδι του για τη μεταμόρφωση του σώματός του δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς κοιτάζει φωτογραφίες του παλιού του εαυτού.

Λέει στον Μπρούελ ότι ήταν ένας «σέξι άντρας», αλλά προσθέτει ότι ποτέ δεν ένιωσε άνετα πριν κάνει τις τροποποιήσεις, καθώς δεν βρισκόταν σε ένα σώμα που θεωρούσε δικό του.

Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι η πιο ριζοσπαστική επέμβαση του Άντονι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς σχεδιάζει να ακρωτηριάσει το ένα του πόδι και να το αντικαταστήσει με ένα ρομποτικό.

Φωτίζει επίσης τα συναισθηματικά και ψυχολογικά κίνητρα πίσω από τις σωματικές επιλογές του Άντονι.

Ωστόσο, ο Άντονι παραδέχτηκε ότι ένιωθε ότι έπρεπε να μεταμορφωθεί επειδή «αυτό δεν ήταν το πραγματικό του σώμα».

Στο ντοκιμαντέρ, ο Άρθουρ Μπρούελ εμβαθύνει στην προσωπική ζωή του Άντονι και στους ανθρώπους πίσω από τις μεταμορφωτικές του διαδικασίες, αφού εντόπισε τον λάτρη της τροποποίησης σώματος στο Μεξικό.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ τατουάζ, ο Άρθουρ καλλιεργεί μια απίθανη φιλία με τον αινιγματικό Γάλλο.

Ο σκηνοθέτης Άρθουρ δήλωσε: «Όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τον Άντονι για να δω αν θα ενδιαφερόταν να μου μιλήσει για την εξαιρετική ζωή του, δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα κατέληγα να ταξιδέψω στο Μεξικό, να περάσω τόσο πολύ χρόνο μαζί του και να δημιουργήσω έναν αξιοσημείωτο δεσμό που μου έδωσε μια διαφωτιστική εικόνα για το γιατί ο Άντονι και άλλοι τροποποιούν το σώμα τους σε τόσο εντυπωσιακό βαθμό.

«Αυτό το ντοκιμαντέρ εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ηθική της πλαστικής χειρουργικής και τον αντίκτυπό της στην κοινωνία μας, και διερευνά επίσης τη σημασία της αυτοαποδοχής και του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό».

‘Όμως, κατά κύριο λόγο, αφηγείται την αληθινή, ξεκάθαρη ιστορία – όχι ενός «μαύρου εξωγήινου» – αλλά του Άντονι Λοφρέντο, του πραγματικού ανθρώπου που κρύβεται πίσω από τα πρωτοσέλιδα.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Ladbible TV, ο Γάλλος παραδέχτηκε προηγουμένως ότι η ακραία εμφάνισή του έχει προκαλέσει επικρίσεις και ότι τα τοπικά εστιατόρια δεν τον σερβίρουν πια στη βεράντα.

«Αν θέλω να φάω σε ένα εστιατόριο, μερικές φορές ο σερβιτόρος λέει ότι δεν μπορώ να φάω στη βεράντα», είπε ο επίδοξος «Εξωγήινος».

Πρόσθεσε ότι η αλλαγή του σώματός του ώστε να μοιάζει περισσότερο με τον εξωγήινο ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή του, λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι που μου είπαν ευχαριστώ, καθώς αισθάνονται πιο ασφαλείς τώρα. Ότι τώρα τα βλέμματα που δέχονται από άλλους ανθρώπους, δεν τους ενοχλούν».

Είχε δηλώσει προηγουμένως στο podcast Club 113: Δεν μπορώ να βρω δουλειά, υπάρχουν πολλά αρνητικά πράγματα. Θα μπορούσε να είναι θετικό γιατί νιώθεις καλύτερα, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά.

Ο Λοφρέντο έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ανοίξει μια τρύπα στο δέρμα κάτω από το κάτω χείλος του. Συχνά δημοσιεύει εικόνες στο Instagram με τον εαυτό του να βάζει τη διχαλωτή γλώσσα του μέσα από την τρύπα.

«Σταμάτησα τα πάντα στα 24 μου και έφυγα για την Αυστραλία», δήλωσε στην εφημερίδα ο Loffredo, ο οποίος σύμφωνα με το Instagram του βρίσκεται πλέον στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

«Έχει γίνει φυσιολογικό, ακόμη και ασυνείδητο, να σκέφτομαι συνεχώς τα σχέδιά μου για την τροποποίηση του σώματός μου] για τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Λοφρέντο σύμφωνα με τη The Mirror.

Το εντυπωσιακό σε εμφάνιση άτομο δήλωσε ότι του αρέσει «να μπαίνει στα παπούτσια ενός τρομακτικού χαρακτήρα».

«Συχνά εγκαθίσταμαι κάπου και παίζω έναν ρόλο, ειδικά τη νύχτα στους σκοτεινούς δρόμους», είπε.

«Εξερευνώ την αντίθεση μεταξύ του ρόλου που υποδύομαι και του εαυτού μου».

Πηγή: dailymail.co.uk

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More