Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής-Καλ. Διευθ. ΜΜΘ: “Η άμεση μορφή τέχνης που μιλάει απευθείας στην ψυχή των ανθρώπων

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Χρίστος Γαλιλαίας, μίλησε στην ΕΡΤ3 για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

“Η μουσική είναι άμεση μορφή τέχνης που μιλάει απευθείας στην ψυχή των ανθρώπων δεν χρειάζεται υπότιτλους…πρέπει κάποιος να αφήνεται στη μαγεία της μουσικής”, τόνισε ο κ. Γαλιλαίας.

Την ίδια ώρα, ξεκινάει απόψε στο ΜΜΘ το υπαίθριο πρόγραμμα, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πέρυσι, σε μία τοποθεσία εμβληματική, ενώ όσοι καλλιτέχνες έχουν έρθει από το εξωτερικό έχουν εντυπωσιαστεί από το ειδυλλιακό σημείο. Οι ιδρυτικοί σκοποί και το όραμα εξ’αρχής ήταν να υπάρχει ένας φορέας που να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα εκδηλώσεις πολύ υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιλαίας. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΜΜΘ χαρακτηρίζεται φέτος από μεγάλη ποικιλομορφία, όπως τζαζ, ηλεκτρονική, έθνικ, ενώ υπάρχει και το “Σινεμά με Θέα” που προσφέρει μία εκπληκτική εμπειρία στο κοινό. Η συνεργασία με τους άλλους φορείς πολιτισμού της πόλης, αποτελεί στόχευση και προτεραιότητα για ένα άρτιο αποτέλεσμα, ενώ είναι αναγκαίο να δίνονται ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και σχήματα, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιλαίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More