Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέδωσαν μαθήματα… πτήσης οι “νυχτερίδες”

 

Η Βαλένθια αντέδρασε με τον ιδανικότερο τρόπο μετά τις δύο σερί ήττες, καθώς ισοπέδωσε με 5-1 τη Χετάφε στο “Μεστάγια” και επανήλθε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Οι δύο ήττες από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-0) και την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) “φώναζαν” για αντίδραση των “νυχτερίδων” στο αποψινό παιχνίδι (4/9) κόντρα στη Χετάφε. Η Βαλένθια σκόρπισε με το συντριπτικό 5-1 τη Χετάφε και δήλωσε εκ νέου παρούσα στη La Liga.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούσο έδειξε τις διαθέσεις της από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Επέβαλλε τον ρυθμό της, διατήρησε την κατοχή και στο 7′ άνοιξε το σκορ με τον Λάτο, έπειτα απόα σίστ του Γκιγιαμόν. Στο 14′, οι “νυχτερίδες” πέτυχαν και δεύτερο γκολ, όταν ο Μούσα έδωσε την μπάλα στον Λίνο και εκείνος σούταρε από κοντά και νίκησε τον Σόρια. Η Βαλένθια, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ της και τη ψυχολογική κατάσταση των αντιπάλων της μετά το 2-0 και στο 16′, ένα λάθος του τερματοφύλακα σε κακή πάσα, έδωσε την ευκαιρία στον Καστιγιέχο να ανακόψει και να πλασάρει εύστοχα για το 3-0. Οι γηπεδούχοι μείωσαν τον ρυθμό τους, ωστόσο διατήρησαν την κατοχή της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, προκειμένου να ελέγξουν τον ρυθμό. Το 3-0 αποτέλεσε σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Βαλένθια συνέχισε σε ρόλο οδηγού στον αγώνα και διεύρυνε περαιτέρω το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 65′, ο Νίκο έδωσε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στην ομάδα του με γκολ που σημείωσε μετά από ασίστ του Γκιγιαμόν, ενώ τρία λεπτά αργότερα, οι “νυχτερίδες” σφράγισαν την συντριπτική νίκη με γκολ του Ντούρο. Στο 78′, η Χετάφε κατάφερε να σημειώσει το γκολ της… τιμής με τον Σόσα και εν συνεχεία το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το τελικό 5-1.

ΓΚΟΛ: 7′ Λάτο, 15′ Λίνο, 16′ Καστιγιέχο, 65′ Νίκο, 68′ Ντούρο / 78′ Σόσα

Κίτρινες: 45′ Καστιγιέχο, 75′ Μορίμπα / 10′ Αλένια, 41′ Αραμπάρι, 54′ Μαγιοράλ, 57′ Ελ Χαντάντι, 71′ Μίτροβιτς

Κόκκινη: 88′ Μορίμπα, 90+6′ Αραμπάρι

Βαλένθια (Τζενάρο Γκατούσο): Μαμαρντασβίλι, Τσιούμαρτ, Ντιακαμπί, Λάτο, Κορέια, Γκιγιαμόν, Νίκο (70′ Αλμέιδα), Μούσα, Λίνο, Καστιγιέχο (71′ Μορίμπα), Μάρκος (24′ Ντούρο)

Χετάφε (Κίκε Φλόρες): Σόρια, Τζενέ, Ντουάρτε, Ανχιλέρι, Ιγκλέσιας, Σεοάνε (46′ Σόσα), Αραμπάρι, Πόρτου (46′ Μαξίμοβιτς), Αλένια (46′ Ελ Χαντάντι), Ουνάλ (77′ Μάτα), Μαγιοράλ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More