Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Περπατώ στον Βόλο» – δωρεάν ξεναγήσεις για όλους τους τουρίστες

Μια πόλη είναι πάντα άγνωστη για έναν επισκέπτη, ακόμη και για τους μόνιμους κατοίκους της που δυσκολεύονται να την ανακαλύψουν χωρίς βοήθεια.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, ξεκινά την εξερεύνηση στην πόλη του Βόλου με την βοήθεια του προγράμματος «Περπατώ στον Βόλο», που εφαρμόζει ο Δήμος.

Η προσπάθεια να ανοίξει η τουριστική σεζόν ξεκίνησε από τον περυσινό Σεπτέμβριο και ένας τρόπος για να μάθουν οι επισκέπτες περισσότερα απαιτεί κάποια άτομα που μπορούν να τους ξεναγήσουν για να τους μείνει αξέχαστη η επίσκεψη και να μην σπαταλούν τον χρόνο τους σε άσκοπες βόλτες.

Αυτός είναι ο στόχος εξηγεί η Μελπομένη Λαζάρου, αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Βόλου, που αισιοδοξεί να καταστήσει την πόλη κέντρο ποιοτικού τουρισμού.

Αυτό δεν είναι δύσκολο για μια πόλη με μια ιστορία που χάνεται στην προϊστορία με 9.000 χρόνια παρελθόν.

Από την Παρασκευή ξεκινούν οι ξεναγήσεις με στόχο να μάθουν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες τις άγνωστες γωνιές μιας πόλεως, τις γειτονιές της που έγραψαν ιστορίες, μικρές και μεγάλες. Από τα ιστορικά της αξιοθέατα, έως τα γνωστά ψαράδικα, όπως λέει η κ. Λαζάρου.

2,5 ώρες διαρκεί η περιήγηση και μετά οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν μια πάστα φούρνου ή να ονειροπολήσουν με θέα τον Παγασητικό κόλπο. Να επιβιβαστούν στην “Αργώ” και να αποπλεύσουν από την Ιωλκό για την δική τους αργοναυτική εκστρατεία, ή να επιχειρήσουν μια διαφορετική περιπέτεια στο βουνό των Κενταύρων.

Από τις 17 Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου οι δωρεάν ξεναγήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να ζήσει το παρόν και να ενημερωθεί για το παρελθόν μιας πόλεως, που παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ. Θα πάρει μικρές δόσεις από την μυθολογία, την ιστορία, και θα απολαύσει την γαστρονομία και την φιλοξενία της.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More